foto: LETA (Valts Baumanis)
Rīgas Dzemdību nams ievieš stingrākus noteikumus
Rīgas Dzemdību nams.
Bērni
2021. gada 9. oktobris, 20:42

Rīgas Dzemdību nams ievieš stingrākus noteikumus

Jauns.lv

Saistībā ar epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos, no 11. oktobra Rīgas Dzemdību namā stājas spēkā stingrāki ierobežojumi, kas galvenokārt skar pavadošās personas, kuras vēlas piedalīties ģimenes dzemdībās, pirms vai pēc dzemdībām uzturēties ģimenes palatā, bet kurām nav sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta.

Rīgas Dzemdību nams norāda, ka pavadošām personām bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta ierobežojumi tiek noteikti vairākos pārejas posmos, kas noslēdzas ar beidzamo posmu 15. novembrī, kad pacienti bez derīga sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, ģimenes dzemdībās vairs piedalīties nedrīkstēs.

Pirmais posms

No 11. oktobra līdz 17.oktobrim pavadošajām personām bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, kas apliecina vakcinācijas vai  pārslimošanas faktu, piedalīties ģimenes dzemdībās, kā arī uzturēties ģimenes palātās kopā ar pacienti atļauts, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 testēšanas sertifikātu (SARS CoV-2 vīrusa PĶR noteikšana rīkles un deguna iztriepē). Šāda sertifikāta derīguma termiņš – 72 stundas no materiāla paņemšanas.

Pavadošajām personām, kuras, ierodoties nevar uzrādīt Covid - 19 testēšanas sertifikātu, Uzņemšanas nodaļā nepieciešams veikt maksas testēšanu, veicot gan SARS CoV-2 PĶR testu rīkles un deguna iztriepē, gan papildus Covid-19 antigēna express testu.  Testu cena saskaņā ar Dzemdību nama Maksas pakalpojumu cenrādi ir 45 eiro + 14 eiro.

Pavadošajām personām ar testēšanas sertifikātu vai veikto testu apliecinājumiem nav atļauts atstāt Dzemdību nama telpas un atkārtoti atgriezties. Atstājot Dzemdību namu, persona tiek uzskatīta par apmeklētāju un atpakaļ stacionārā ielaista netiek.

Otrais posms

No 18.oktobra līdz 14.novembrim pavadošajām personām bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, kas apliecina vakcinācijas vai  pārslimošanas faktu, piedalīties ģimenes dzemdībās, kā arī uzturēties ģimenes palātās kopā ar pacienti atļauts:

  • ievērojot testēšanas nosacījumus, kas aprakstīti pirmā posma noteikumos;
  • uzrādot apliecinājumu, ka pavadošā persona ne vēlāk kā līdz 15.oktobrim ir uzsākusi vakcināciju pret Covid-19.

Trešais posms

No 15.novembra pavadošajām personām bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, kas apliecina vakcinācijas vai  pārslimošanas faktu, piedalīties ģimenes dzemdībās, kā arī uzturēties ģimenes palātās kopā ar pacienti nebūs atļauts.

Pavadošajām personām ar derīgu sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, pašlaik papildus ierobežojumi netiek noteikti.