2021. gada 9. jūnijs, 20:27

"Viņš nespēj apvaldīt savas dzīvnieciskās dziņas!" Ragaciemā sievietes dzīvo bailēs

Bez Tabu, TV3

Ragaciemā kādas daudzdzīvokļu mājas iemītnieks Andrejs jau gadiem neliek mierā nama sievietes, bet šogad kļuvis tikai sliktāk. Vīrietis rausta citu dzīvokļu durvis, skrien pakaļ un uzbrūk daiļā dzimuma pārstāvēm. Nesen nepatīkamu atgadījumu piedzīvojusi viena no iemītniecēm Sabīne, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Gāju no pastkastītes uz mājām. Es zinu, ka viņš nav normāls. Sāku iet ātrāk, lai paspētu ieiet mājās. Viņš man pieskrēja klāt, sagrāba. Sāku kliegt. Kaimiņi bļāva, lai apstājas, taču viņš kā apsēsts man turpināja skriet pakaļ. Ja ir kāds vīrietis blakus, tad viņš netuvojas, bet tā kā mēs esam trīs sievietes pa dienu mājās, tad ir bail. Ir bijis, ka viņš vienkārši ienāk dzīvoklī," stāsta pārbiedētā nama iedzīvotāja Sabīne.

Viņa norāda, ka blakus ir jūra, bet uz to esot bail iet sauļoties.

Arī citas nama sievietes apstiprina, ka vīrietis nespēj apvaldīt savas tieksmes. "Viņš nevar apvaldīt savas dzīvnieciskās dziņas. Nevar sevi kontrolēt. Tas ir saistībā ar to, ka viņš nelieto medikamentus. Tagad arī sācis alkoholu lietot. Viņš ir agresīvs, mums ir bail," stāsta nama iedzīvotāja Sanita.

Tikmēr Vēsma līdzi nēsā piparu gāzi. "Manam dzīvoklim viņš ir mēģinājis izlauzt durvis, draudējis, ka tiks man klāt."

Arī Alise apstiprina durvju raustīšanu. "Visiem rausta durvis, skrien pakaļ."

Kaimiņi norāda, ka ilgu laiku esot bijis miers, taču tieši šogad agresijas lēkmes sekojušas viena pēc otras. Pie vīrieša jau viesojusies gan pašvaldības policija, gan Valsts policija, bet vēl biežāk ieradušās mediķu brigādes.

Iedzīvotāji norāda, ka esot savākti paraksti, lai iesniegtu tos vietējā pašvaldībā. Engures novada Sociālajā dienestā ar šādu iesniegumu neviens gan vēl neesot vērsies. Konkrētā persona līdz šim nav bijusi dienesta redzeslokā. Sociālais dienests plāno apsekot personas dzīvesvietu un konsultēsies arī ar ģimenes ārstu.

Tikmēr Engures novada pašvaldības policijas priekšnieks atzīst, ka situācija Ragaciemā esot zināma, taču ar to jau darbojoties kolēģi no Valsts policijas. Likumsargi administratīvo procesu par nesen notikušo incidentu ar Sabīni neuzsāks, jo neesot gana pierādījumu par uzbrukumu. Andrejs gluži vienkārši, iespējams, vēlējies apskaut Sabīni.

Andreja māsīca atklāj, ka vīrietis jau kopš 20 gadu vecuma sirgst ar šizofrēniju. Tomēr saziņa ar brālēnu esot gana sarežģīta. Viņš negrasoties pamest esošo mitekli.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.