Bērni
2021. gada 7. jūnijs, 16:25

Kā britu karaļnama pārstāvji reaģē uz ziņu par Harija un Meganas otro bērnu Lilibetu?

Jauns.lv

Karaliene Elizabete II, princis Čārlzs ar sievu Kamillu, Kembridžas hercogi Viljams un Ketrīna apsveikuši Meganu un Hariju ar viņu otrā bērna - meitas Lilibetas Diānas -nākšanu pasaulē. Jaunos vecākus sveikuši arī citi sabiedrībā nozīmīgi cilvēki – politiķi un labdarības organizācijas.

Bakingemas pils pārstāve norādījusi: “Karaliene, Velsas princis un Kornvolas hercogiene, kā arī Kembridžas hercogs un hercogiene ir informēti un priecājas par ziņu par Saseksas hercoga un hercogienes meitas piedzimšanu.”

Svētdienas vakarpusē Harijs un Megana paziņoja, ka ir otro reizi kļuvuši par vecākiem. Viņu meita Lilibeta “Lilī” Diāna pasaulē nākusi piektdien, 4. jūnijā, pulksten 11:40 un svērusi 3.5 kg.

Ģimeni, kurai ir arī divus gadus vecs dēls Ārčijs, sveikuši arī daudzi citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Vienas no pirmajām publiskus apsveikumus jaunajiem vecākiem nosūtījušas labdarības organizācijas, kas ir tuvas Harija sirdij.

“The Diana Awards”, kas izveidota par godu Harija mammas Velsas princeses piemiņai, un labdarības organizācija “Wellchild”, kuras patrons ir Harijs, novēlējušas pārim laimi.

Raksta turpinājums zemāk

Apsveikumu ar meitas piedzimšanu pārim nosūtījis arī premjerministrs Boriss Džonsons un filmas “Star Trek” aktieris Viljams Šatners.

Lilibetai “Lilī” Diānai Mauntabtenai-Vindzorai vārds dots par godu karalienei Elizabetei, kuru bērnībā ģimenē mīļi dēvēja par Lilibetu.

Pavisam maza būdama, nākamā karaliene nav varējusi izrunāt savu pilno vārdu, tāpēc radusies šī iesauka Lilibeta.

Organizācija “The Diana Awards”, kas turpina Harija mīļotās mātes iesākto, savā “Twitter” kontā raksta: “Apsveicam Saseksas hercogu un hercogieni ar meitas Lilibetas Diānas Mauntbatenas-Vindzoras piedzimšanu. Mēs sūtām vissiltākos vēlējumus hercogam, hercogienei un mazajam Ārčijam.”

Organizācijas izpilddirektore Tesija Odžo norādījusi, ka visi, kas iesaistīti labdarībā, ar prieku sveic vēl vienu Velsas princeses Diānas mazbērnu.

Labdarības organizācija “WellChild” sociālajos tīklos ierakstījusi: “Apsveicam Saseksas hercogu un hercogieni ar meitas Lilibetas Diānas Mauntbatenas-Vindzoras piedzimšanu. Mēs vēlam savam patronam, hercogam, un hercogienei laimi jauno piedzīvojumu uzsākot.”

Savukārt Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons novēlējis: “Daudz sveicienu Saseksas hercogam un hercogienei ar viņu meitas piedzimšanu.”

Aktieris Viljams Šatners novēlējis: “Apsveicu princi Hariju un Meganu ar meitas piedzimšanu.”

Leiboristu līderis sers Keirs Starmers apsveicis ģimeni sekojošiem vārdiem: “Brīnišķīgas ziņas! Apsveicu Saseksas hercogu un hercogieni.”