foto: Publicitātes foto
Sausa vai dehidrēta āda: kāda ir atšķirība?
Skaistums
2021. gada 12. marts, 06:00

Sausa vai dehidrēta āda: kāda ir atšķirība?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Vai Jūsu āda ir sausa vai dehidrēta? Izpratne par šo atšķirību un produktiem, kas var palīdzēt, uzlabos Jūsu ādas kopšanas rituālu.

Bieži vien sausa un dehidrēta āda tiek pielīdzināta viena otrai, bet tās ir dažādas. Uzzini vai Tava āda ir sausa vai dehidrēta un kā to labāk aizsargāt, lai uzlabotu labsajūtu un izskatu.

Kas ir sausa āda?

Sausa āda ir tāda, kas neražo lipīdus pietiekamā daudzumā. Lipīdi ir daļa no hidrolipīdu plēvītes uz ādas virsmas, kas to aizsargā kā barjera: bez šīs hidrolipīdu plēvītes āda ir sausa, jo nespēj tā saglabāt mitrumu. Sausa āda ir ādas tips. Tās sausums var būt pastāvīgs un tas izpaužas kā diskomforts ar nepārtrauktu savilkuma sajūtu.

Sausu ādu slikti (nelabvēlīgi) ietekmē dažādi vides (ārējie) faktori, piemēram temperatūras maiņa, zems gaisa mitruma līmenis vai arī nesaudzīgu ziepju lietošana.

Kā izskatās sausa āda?

Veselīga āda ir maiga un gluda, turpretī sausa āda bieži izskatās raupja. Āda var arī lobīties, izskatīties savilkta un pieskaroties var būt jūtams tās raupjums.

Sausas ādas simptomi var būt arī apsārtums vai bālums, smalkas līnijas un priekšlaicīga novecošanās. Ja āda kļūst ļoti sausa, tā var sasprēgāt. Aukstā laikā tā pat var saplaisāt, īpaši uz rokām vai kājām, vai arī uz tās var parādīties zvīņaini sausuma pleķi uz sejas vai citās ķermeņa vietās.

Sausas ādas kopšanai vislabāk ir izvēlēties bagātīgas tekstūras produktus uz eļļas bāzes, kas baro un papildina ādas hidrolipīdu plēvīti.

Kāda ir dehidrēta āda?

Sausu ādu var sajaukt ar dehidrētu ādu, bet katras šīs problēmas iemesli un ar tiem saistītā kopšana atšķiras.

Atšķirībā no sausas ādas, kas ir ādas tips, dehidrētu ādu izraisa un raksturo nepietiekams mitrums.

Tā ir problēma, kas ietekmē visus ādas tipus (sausa, taukaina, jaukta), it īpaši ziemā. Tomēr visbiežāk tieši sausa āda kļūst dehidrēta: tās aizsargslānis (hidrolipīdu plēvīte) tiek izmainīts, ūdens iztvaiko un ūdens trūkuma dēļ, tā nav pietiekami mitrināta. 

Kā atpazīt dehidrētu ādu?

Dehidrēta āda bieži ir bāla un tai ir dehidrācijas (mitruma zuduma) radītas smalkas līnijas, ko viegli pamanīt uz vaigiem un ap acīm.

Vislabākais veids kā kopt dehidrētu ādu ir lietot produktus uz ūdens bāzes, kas papildina nepieciešamo mitruma līmeni epidermā (virsādā).

Kā es varu kopt sausu vai dehidrētu ādu?

Lieto maigu (saudzīgu) attīrītāju

Darphin Aromātisks Attīrošais Balzams ar Rožkoku satur Marulas augu eļļas, Salvijas, Ilang-Ilang un Rožkoka ēteriskās eļļas medum līdzīgajā balzama tekstūrā, lai saudzīgi attīrītu ādu un vienlaicīgi novērstu ādas savilkumu, to neizsausinot.

foto: Publicitātes foto

Mitrini un vai baro ādu

Dehidrētai ādai ir piemērots mūsu Hydraskin Light Mitrinošais Krēms-Gēls visai dienai, kas satur dabīgas sastāvdaļas kā Salikorniju un Franču lavandu, lai dziļi mitrinātu ādu.

foto: Publicitātes foto

Dehidrētai un sausai ādai ir piemērots Darphin Hydraskin Rich Mitrinošais Krēms visai dienai, kas baro ādu un uzlabo ādas dabīgo mitruma barjeru.

foto: Publicitātes foto

Aizsargā ādu no ekstrēmām temperatūrām

Izvairies no karsta ūdens lietošanas dušā vai vannā, jo tas var izsausināt ādu. Pirms pakļauj ādu zemām temperatūrām, lieto mitrinošu vai barojošu līdzekli, lai aizsargātu ādu no ārējās ietekmes. 

Sausai ādai lieto Darphin Rožu Mitrinoši-Barojošo Eļļas Krēmu. Šis blīvais un bagātīgais krēms uz eļļas bāzes mitrina un dziļi baro ādu, un atbrīvo to no sausuma vai savilktas ādas sajūtām. Tas arīdzan var palīdzēt atjaunot ādu, kas bojāta aukstuma ietekmē. 

foto: Publicitātes foto

Dzer daudz ūdens

Ūdens ir svarīgs visām ķermeņa šūnām, tai skaitā arī ādas šūnām. Ūdens ir šūnu pamatelements. Āda 70% sastāv no ūdens. Tā dzeršana nodrošina ķermenim mitrumu un uzlabo ādas līdzsvaru.

Attālināta iepirkšanās ir nodrošināta oficiālā Darphin pārstāvja Latvijā interneta veikalā

Izmanto iespēju un martā saņemt DĀVANU* par pirkumu mūsu interneta veikalā:

foto: Publicitātes foto

*Dāvanu skaits ierobežots.

Oficiālā Darphin pārstāvniecība Latvijā: SIA Global Lux, Tērbatas 28, Rīga, LV-1011.

Seko mums facebook @DARPHIN Latvia

Raksts sadarbībā ar SIA Global Lux