Skaistums
2021. gada 25. februāris, 20:21

Kā ādu pasargāt no zilās gaismas? Stāsta kosmētiķe

"100 Labi Padomi"

Zilo gaismu, ko izstaro televizori, datori, mobilie tālruņi un, protams, arī saule, dēvē par HEV gaismu (high energy visible light). Nelielās devās tā, protams, nav kaitīga, bet lielās devās veicina to, no kā baidās visas sievietes, – priekšlaicīgu novecošanos. Stāsta Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

HEV gaisma samazina ādas aizsargfunkcijas, aktivizē brīvos radikāļus, kas ir ļoti agresīvas, izbadējušās un nestabilas molekulas, kuras, lai atgūtu stabilitāti, uzbrūk ādas šūnām. Rezultātā rodas grumbas, pigmenti, samazinās ādas tonuss, āda noveco.

Viens no risinājumiem – pavadīt mazāk laika pie HEV gaismu izstarojošām ierīcēm un saulē. Otrs risinājums – lietot kosmētiskos līdzekļus, kas satur HEV filtrus. Tas ir norādīts uz iepakojuma. Lai stiprinātu ādas aizsargbarjeru un samazinātu brīvo radikāļu aktivitāti, izmanto kosmētiku, kuras sastāvā ir antioksidanti, E un C vitamīni, peptīdi, hialuronskābe. Šie komponenti uzlabo ādas antioksidatīvo aizsardzību, mazina oksidatīvo stresu.

Antioksidantus papildus uzņem arī ar uzturu – ēd augļus un dārzeņus.

Lieto nakts maskas, kas miega laikā atjauno ādu.