Skaistums
2021. gada 17. februāris, 06:26

Ko iesākt ar pirmajām grumbiņām ap muti?

"100 Labi Padomi"

Atbild Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģe Anita Ābelīte.

1. Pirmais, ko vari darīt, ja ap muti sāk veidoties grumbiņas, – sāc lietot sejas krēmu ar peptīdiem, koenzīmu Q10, retinolu un hialuronskābi. Tās ir vielas, kas darbojas pret pirmajām ādas novecošanās pazīmēm – samazinātu elasticitāti, sausumu un grumbiņām.

2. Ļoti svarīgi ir ādu pareizi un regulāri kopt, tad grumbiņas neparādīsies tik strauji. Jārēķinās arī ar saules kaitīgo ietekmi, tāpēc vienmēr lieto SPF saturošus krēmus – ne tikai vasarā, bet arī saulainās dienās jebkurā gadalaikā.

3. Papildus skaistumkopšanas līdzekļiem (krēmiem, serumiem, pīlingiem), lai neiedzīvotos grumbiņās, nepieciešams muskuļu treniņš, par ko diemžēl bieži vien aizmirstam. Sejas muskuļu vingrinājumi samazina mīmikas un vecuma radītās grumbiņas. Un atceries – neviena sieviete nav par jaunu vai par vecu, lai veiktu šos vingrinājumus!

4. Pret smalkajām grumbiņām labi darbojas masāža, piemēram, tā var būt sejas masāža ar karotēm, dažādiem masāžas rīkiem, dermorolleri, vakuuma masāžas un darsonvāla aparātiem.

5. Lāzerprocedūras un sejas ādas atjaunošanas procedūras ar radiofrekvenci uzlabo ādas struktūru, kā arī samazina sīkās grumbiņas. Atlabšana pēc šīm procedūrām mūsdienās notiek ļoti ātri, tāpēc tās tiek uzskatītas par efektīvākajām metodēm sīko grumbiņu likvidēšanai ap muti.