Skaistums
2021. gada 5. janvāris, 19:30

Trīs knifi matu kopšanai: īstais šampūns, apjoma pūderis un pašgatavotās matu maskas

"100 Labi Padomi"

Trīs gudrības, ko matu kopšanā vērts ņemt vērā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
  • Ja ir krāsoti mati, neliec dabiskās, mājās gatavotās maskas, piemēram, ar skābām sulām, jo dabiskās augļskābes noēd matu krāsu un tie var palikt raibi un nespodri. Esi uzmanīga arī ar citrona sulu. Tā tiešām palīdz aizvērt un nogludināt matu zvīņas, padarīt tos spīdīgākus, bet vienlaikus citronskābe noēd krāsu, īpaši tad, ja mati ir tikko krāsoti.
     
  • Apjoma pūderis matiem ir ideāls palīgs, ja nav laika izmazgāt matus, ieber pūderi pie saknēm, izķemmē, un darīts – mati izskatās tīri. Vari tā novilkt vēl vienu dienu bez mazgāšanas. Turklāt pūderis rada biezāku un kuplāku matu efektu, jo tas apņem katru matu un tie burtiski piebriest. Tomēr ar pirkstiem matus aiztikt nevajag, jo sajūta nav īpaši laba. Matus pēc pūdera lietošanas nevajag lokot ar karstajiem rīkiem, – dūmi pa gaisu, jo pūderis cepas.
     
  • Kā izvēlēties īsto šampūnu? Vispirms pēc galvas ādas nosaki savu matu tipu – taukaini, sausi vai normāli mati, tad pēc tā arī izvēlies matu šampūnu. Ir daudz svarīgāk izvēlēties matu tipam piemērotu šampūnu, nevis piemeklēt to matu stāvoklim, piemēram, balinātiem, krāsotiem utt. Tam piemeklē kondicionieri.