foto: Shutterstock
Kāpēc somiņai ir jābūt līdzi: stāsta stiliste
Mūsdienās somiņas un apavu krāsu precīza saskaņošana tiek uzskatīta par garlaicīgu un vecmodīgu. Tāpēc nebaidies eksperimentēt.
Stila jaunumi
2020. gada 5. novembris, 04:58

Kāpēc somiņai ir jābūt līdzi: stāsta stiliste

"100 Labi Padomi"

Mēdz teikt, ka sieviete bez somiņas ir kā Parīze bez Eifeļtorņa, tāpēc somiņai ir jābūt! Par somiņas izvēli stāsta stiliste Kristīne Sila.

Stilīgie ļaudis un viņu somiņas Parīzes, Milānas un Londonas ielās

gallery icon

■ Izvēloties aksesuārus, būtiski saprast vajadzīgo izmēru. Paeksperimentē veikalā pie spoguļa ar somiņām, šallēm, krellēm utt. Jo lielāka esi, jo lielākām jābūt lietām, ko nēsā. Ja esi smalka, trausla, jābūt atbilstīga izmēra aksesuāriem. Pretējā gadījumā riskē parādīt nepareizas proporcijas. Korpulenta dāma ar mini teātra somiņu izskatīsies vēl lielāka, nekā ir patiesībā. Vai otrādi – smalka, maza auguma dāma ar milzīgām krellēm. Liksies, ka viņa tās krelles knapi var panest.

■ Jāsaprot arī, cik grezns būs pasākums, ko apmeklēsi. Atbilstīgi tam arī jāizvēlas piemērotas rotas, somiņa un kurpes. Mēdz teikt, ka sieviete bez somiņas ir kā Parīze bez Eifeļtorņa, tāpēc somiņai ir jābūt! Labā ziņa ir tā, ka tai nav jābūt apģērba vai kurpju krāsā, bet gan pieskaņotai kopējam stilam un atbilstīgai pasākumam un nēsātājai. Mūsdienās somiņas un apavu krāsu precīza saskaņošana tiek uzskatīta par garlaicīgu un vecmodīgu. Tāpēc nebaidies eksperimentēt.

■ Izvēloties rotas, kas tiek liktas tuvu pie sejas, ņem vērā krāsu gammu, kas tev piestāv. Vai tās ir siltās vai vēsās krāsas, zelts vai sudrabs. Kad tas ir noskaidrots, atliek vien izraudzīties to, kas patīk. Ja tās būs pērļu rotas, raugies, lai pērles nebūtu baltākas par taviem zobiem un acu baltumiem. Tāpat, ja tavi acu baltumi un zobi ir vēsā tonī, nedaudz iepelēki, pērles jāizvēlas vēsos toņos. Ja acu baltumiem un zobiem manāma dzeltenās krāsas klātbūtne, pērles izvēlies siltos toņos.

Tēmas