foto: unsplash.com
"Es biju pārbijusies" - sievietes stāsts par notikušo incidentu Dohas lidostā
Foto ilustratīva nozīme.
Cita pasaule
2020. gada 27. oktobris, 06:08

"Es biju pārbijusies" - sievietes stāsts par notikušo incidentu Dohas lidostā

Jauns.lv

Kima Milla bija viena no austrālietēm, kas 2. oktobrī lidoja no Dohas uz Sidneju dienā, kad Hamadas starptautiskajā lidostā notika apkaunojošais incidents, ārstam pārbaudot, kura no visām sievietēm ir nesen dzemdējusi. Viņa "The Guardian" dalās savā stāstā, kā viss noticis.

Sieviete teic, ka pasažieri lidmašīnā jau bija sakāpuši. Tā kā viņai lidoja biznesa klasē, tad bija saģērbusies pidžammā. Pēc vairākkārtējiem paziņojumiem, ka reisa pacelšanās aizkavēsies, viņa devusies gulēt. Pēc kādām trīs stundām stjuarts viņu pamodinājis, sakot, ka jāņem līdzi pase un jākāpj ārā no lidmašīnas. 

"Biju vēl miegaina, nesapratu, kas notiek. Prasīju, ko jūs tur runājat, kas notiek? Viņš tikai atbildēja, ka policijai esot ar mani jārunā, jāiet nekavējoties. Neļāva pat pārvilkt citas drēbes, jo biju pidžammā.

Piegāju pie diviem apsargiem, domāju, ka tā būs vienkārši kāda dokumentu pārbaude, devu savu pasi, bet viņi teica, ka man jāiet līdzi.

Es biju ļoti nobijusies, nesapratu, kas notiek. Jautāju vienai no apsardzes sievietēm, bet viņa tikai atbildēja, ka es uzzināšu pēc brīža."

Tad sieviete bez jebkādiem paskaidrojumiem ar liftu vesta uz pagraba stāvu. Izkāpjot no tā, viņa ieraudzījusi divas ātrās palīdzības mašīnas. "Nodomāju: "Ak, viņi veiks koronavīrusa testu! Vispirms pārbaudīs sievietes, tad vīriešus." Tad no vienas mašīnas izkāpa meitene, kura bija ļoti satraukta un raudāja. Es viņai jautāju: "Kas vainas? Kas notiek?" Un tad viņa man pastāstīja, ka lidostā esot atrasts mazulis un viņi mēģina noskaidrot, kura ir māte. "

Kad bija pienākusi Kimas Millas kārta, pārbaudes tika pārtauktas, jo tika atrasta jaundzimušā mazuļa māte. Sieviete norāda, ka viņai ļoti paveicies, jo vienīgā no visa lidojuma nepiedzīvoja pārbaudi. Viņa uzskata, ka rindā bijusi pēdējā, jo ir 60 gadus veca ar sirmiem matiem. 

Kad Milla nokļuvusi atpakaļ lidmašīnā, viņai drebējušas kājas.  "Es biju pārbijusies. Kāpēc viņi neizstāstīja, nepaskaidroja, kas notiek?"

Uzzinot notikušo, "Qatar Airways" darbinieki lidojumā bijuši "absolūti šausmināti". Kad pasažieri Sidnejā kāpuši ārā, apkalpe izteikusi visdziļāko atvainošanos. 

"Tas bija briesmīgi. Es domāju par tām jaunajām meitenēm. Esmu trīs meitu māte, esmu tik priecīga, ka tur neatradās neviena no manām meitenēm," stāsa reisa stjuarte. Arī apkalpe nebija informēta, kāpēc sievietes tiek izsēdinātas no lidmašīnas un kurp vestas. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka Hamadas starptautiskās lidostas tualetē tika atrasts nevienam nepiederošs jaundzimušais. Tika uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kura ir māte. 

Austrālija par notikušo incidentu ir izteikusi nopietnas bažas un pieprasījusi paskaidrojumus, norādot, ka ir rupji pārkāptas cilvēktiesības. 

"Mēs esam oficiāli pauduši savas nopietnās bažas par šo incidentu Kataras varas iestādēm. Esam pārliecināti, ka drīz tiks sniegta detalizēta un pārredzama informācija par šo notikumu," paudis Austrālijas Ārlietu un tirdzniecības departamenta pārstāvis.

Pirmdien arī Austrālijas ārlietu ministre Peina pauda, ka notikušais ir rupjš un aizskarošs notikums. Ko tādu viņa nekad savā mūžā neesot dzirdējusi. 

Par incidentu ziņots arī policijai. 

Jāpiebilst, ka Katarā ir nelikumīgi stāsties dzimumattiecībās bez laulības. Veselības aprūpes darbiniekiem ir jāziņo par  neprecētajām mātēm, kas izdarījušas likuma pārkāpumu, tāpēc daudzi izvēlas dzemdēt bez palīdzības, nevis slimnīcā.