foto: REUTERS/SCANPIX
Apkaunojošs incidents Dohas lidostā: bez paskaidrojumiem sievietes aizved uz slēgtu telpu un liek izģērbties
Bērni
2020. gada 25. oktobris, 19:30

Apkaunojošs incidents Dohas lidostā: bez paskaidrojumiem sievietes aizved uz slēgtu telpu un liek izģērbties

Jauns.lv

Neiedomājamu apkaunojumu izjutušas vairākas sievietes, tostarp 13 austrālietes, kurām 2. oktobrī bijis lidojums no Dohas uz Sidneju. Bez jebkādiem paskaidrojumiem viņas tika izsēdinātas no lidmašīnas un aizvestas uz slēgtu telpu, kur ārsts viņām licis izģērbties un veicis medicīnisku pārbaudi, lai konstatētu, vai kāda no viņām nav nesen dzemdējusi. Austrālija par notikušo incidentu ir izteikusi nopietnas bažas un pieprasījusi paskaidrojumus, norādot, ka ir rupji pārkāptas cilvēktiesības, vēsta "The Guardian".

Izrādās, ka tajā dienā Hamadas starptautiskās lidostas tualetē atrasts nevienam nepiederošs jaundzimušais. Uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kura ir māte. 

Pasažieris Volfgangs Babeks, kurš arī lidoja ar reisu no Dohas uz Sidneju, stāsta, ka sievietes tika izsēdinātas no lidmašīnas bez jebkādiem paskaidrojumiem. Kad pēc ilgstošas gaidīšanas viņas atgriezušās, visas bijušas šokētas un savā starpā apspriedušas tikko notikušo. 

"Vismaz viena raudāja. Viņas teica, ka tas esot nepieņemami un pretīgi," atminas Babeks. 

"Viņām bija jāizģērbjas un ārsts veica izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai kāda no viņām nesen dzemdējusi. "

"Mēs esam oficiāli reģistrējuši savas nopietnās bažas par šo incidentu Kataras varas iestādēm. Esam pārliecināti, ka drīz tiks sniegta detalizēta un pārredzama informācija par šo notikumu," paudis Austrālijas Ārlietu un tirdzniecības departamenta pārstāvis.

Par incidentu ziņots arī policijai.