Skaistums
2020. gada 23. oktobris, 19:25

Vai tautas līdzekļi der pret pigmentāciju? Divas receptes, izmantojot citronu, olu, dilles un degvīnu

"100 Labi Padomi"

Ar tautas līdzekļiem pigmentāciju uz sejas likvidēt ir grūti, un efekta sasniegšanai ir nepieciešams ilgs laiks. Labākas, ātrākas un efektīvākas metodes ir ķīmiskie pīlingi un lāzerprocedūras. Skaidro Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģe Anita Ābelīte.

Pēc šīm procedūrām jāizvairās no tiešiem saules stariem, noteikti jālieto kosmētika ar aizsargfaktoru ne mazāku kā SPF 50. Ikdienā ieteicams lietot dermokosmētiku, kas domāta pigmentācijas skartas ādas kopšanai (šādus līdzekļus var iegādāties aptiekās). To sastāvā ir pigmentācijas problēmu risināšanai domātas vielas.

foto: Shutterstock

Ja vēlies, vari palutināt sejas ādu ar maigu, balinošu losjonu: ņem pusglāzi krējuma, sakul ar 1 olas dzeltenumu, pievieno ½ glāzes gurķu sulas un ¼ glāzes degvīna. Ar losjonā samitrinātu vates plāksnīti apslauki seju katru vakaru pirms gulētiešanas. Maisījumu uzglabā ledusskapī ne ilgāk par nedēļu.

Atsvaidzinošs un ādu balinošs līdzeklis. Tam vajadzēs 2 ēdk. sīki sagrieztu diļļu, 2 ēdk. svaigi spiestas citrona sulas. Dilles aplej ar ½ glāzes vārīta ūdens un pēc 30 minūtēm iegūto šķīdumu nokās. Pievieno citrona sulu, samaisi un salej ledus formiņās. Ievieto saldētavā. Katru dienu notīri seju ar ledus kubiņu.