Stila jaunumi
2020. gada 1. augusts, 05:33

Kā nopirkt ideālus džinsus: praktiski un vienkārši padomi

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Neatkarīgi no tā, cik džinsa bikšu pāru jau ir skapī, perfektā modeļa medības netiek atceltas. Ar šiem praktiskajiem padomiem tā vairs nebūs neiespējamā misija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Džinsi 2020. gada ielu stilā

gallery icon
51

Jostas augstums

Lai kādas būtu aktuālās modes tendences, jāizvēlas tas jostas augstums, kas liek justies kā komfortabli, tā pievilcīgi. Zemā jostasvieta var spiest vēderu, augstā – likt vidukļa daļai izskatīties platākai, tādēļ universālākā ir vidēja augstuma josta. 

foto: CAMERA PRESS/Claire Guillon / Vida Press

Siluets

Augumam superpiegulošas, brīvās boyfriend bikses vai retro siluets – padoms ir neierobežot sevi viena stila izvēlē un kaut eksperimenta labad piemērīt dažādus bikšu modeļus.

foto: Grosescu Alberto Mihai/Shutterstock/ Vida Press

Piegriezums

Džinsa bikšu siluets nav atkarīgs tikai no izmēra. Svarīgi ir pievērst uzmanību arī tādiem paskaidrojumiem kā petite (īsam augumam), tall (garam) un curvy fit (ar platāku vietu gurniem un ciskām).

foto: Andrew H Walker/WWD/Shutterstock/ Vida Press

Kabatas

Ja nevēlies akcentēt pēcpusi, neizvēlies bikses ar aizmugurējām kabatām, kniedēm un izšuvumiem. Un, ja vēlies izcelt mātes dabas un sporta sagādāto dibenu, – rīkojies otrādi.

foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press

Elastība

Džinsa biksēm nav jāierobežo kustības un pašsajūta. Tādēļ, izvēloties augumam piegulošāku siluetu, vēlams ir, lai tās būtu ar likras, elastāna, spandeksa, poliuretāna sastāvu un nevis 100% kokvilnas. Tiesa, tā kā ar laiku šādas bikses izstaipīsies, iespējams, ir vērts izvēlēties bikses par izmēru mazākas.

foto: Cornel Cristian Petrus/Shutterstock/ Vida Press

Izmērs

Lai fokuss ir uz bikšu piegulumu un nevis ciparu! Tā kā izmēru neviens cits bez valkātāja nezinās, piemēri bikses, kas ir kā mazākā, tā lielākā izmērā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: SplashNews.com/ Vida Press

Balinājums

Džinsa krāsa un balinājums ir jāizvēlas stratēģiski. Ja bikses kāju centrā ir gaišākas, tās piešķirs ilūziju par garāku un slaidāku augumu, bet pretēju darbu paveiks bikses, kam balinājums ir tikai uz ciskām un pēcpuses.

foto: Cornel Cristian Petrus/Shutterstock/ Vida Press
Influencere Olīvija Palermo.

Plēsumu loģika

Lai katra paša ziņā paliek plēsumu un citu detaļu daudzums un apmērs, taču vēlams nepārspīlēt un izvēlēties modeli ar izdilumiem loģiskās vietās un daudzumos.

foto: CAMERA PRESS/Claire Guillon / Vida Press

Tendences

Šobrīd modernas ir mammu stila bikses ar paaugstinātu jostasvietu, bet – kuru katru mirkli aktuālas var kļūt arī augumam superpiegulošās. Lai cik aizraujoši ir izmēģināt jaunākās tendences, ar tām nevajag aizrauties un uzskatīt par absolūtu noteikumu. Jāvalkā tas, kas patīk, kas piestāv un kas liek justies lieliski!

foto: CAMERA PRESS/Claire Guillon / Vida Press

Džinsa jaku stils ielu modē

gallery icon
24

Džinsa apģērbi joprojām ir modē - un uz palikšanu

gallery icon
10