2020. gada 19. jūnijs, 04:30

Pirmo reizi vēsturē! Elizabete II pārkāpj karalisko protokolu

Jauns.lv

Lielbritānijas karaliene Elizabete II koronavīrusa pandēmijas laikā pašizolējusies Vindzoras pilī kopā ar savu vīru Filipu. Neskatoties uz to, 94 gadus vecā karaliene turpina pildīt savus monarhijas pienākumus.

Vindzoras pils pagalmā atzīmē karalienes Elizabetes II 94.dzimšanas dienu

Svinības tika rīkotas Vindzoras pils pagalmā, kur salūta zalves par godu karalienes dzimšanas dienai izšāva pavisam neliels skaits Velsas gvardes ...

gallery icon
39

Elizabete II veikusi pirmo videozvanu aplikācijā "Zoom", kas kļuvis par vēsturisku notikumu. Saskaņā ar protokolu, karaliene dod priekšroku saziņai klātienē, neizmantojot mūsdienu tehnoloģijas, taču situācija saistībā ar pandēmiju mainījusi noteikumus karaliskajā ģimenē.

Karaliene Elizabete II zirgu skriešanās sacīkstēs Askotā 2019. gadā

gallery icon
15

Šī vēsturiskā notikuma fragmenti publicēti Bekingemas pils oficiālajā "Instagram" kontā. Karaliene sarīkoja konferenci, kurā pievienojās arī vairāki Lielbritānijas iedzīvotāji. 45 minūšu garās sarunas tēma bija koronavīruss.

Elizabete II aprunājās ar brīvprātīgo organizācijas vadītājiem, kuri palīdz ar Covid-19 inficētiem cilvēkiem, kā arī tiem, kuru radinieki vīrusa dēļ teju zaudēja dzīvību.

Karaliene Elizabete II un hercogiene Ketrīna viesojas koledžā Londonā

gallery icon
7

"Bija interesanti paklausīties visus šos stāstus. Esmu pārsteigta, kā jūs spējāt to visu pārdzīvot. Priecājos, ka varēju šodien aprunāties ar tik stipriem cilvēkiem," pēc videozvana pavēstīja Elizabete II.