foto: PantherMedia / Wavebreakmedia ltd
Smeldzīgs stāsts: sākotnēji galvassāpes viņa "novēla" uz jaunās māmiņas statusu
Ilustratīvs foto.
Bērni
2020. gada 8. jūnijs, 05:40

Smeldzīgs stāsts: sākotnēji galvassāpes viņa "novēla" uz jaunās māmiņas statusu

Jauns.lv

Spēcīgās galvassāpes un negulētās naktis Liza Šuretija (39) no Anglijas sākotnēji “novēla” uz jaunās māmiņas statusu, ziņo DailyMail. 

2011. gadā divu bērnu mātei tika konstatēta melanoma jeb ādas vēzis. Lai arī sākotnēji šķitis, ka tas veiksmīgi uzvarēts, tomēr vēlāk atklājies, ka tā nebūt nav.

2018. gadā, kad dzemdējusi savu jaunāko meitu Emīliju (ir divu bērnu māte), bieži jutusi spēcīgas galvassāpes, nav varējusi naktīs gulēt. Sieviete prātojusi, ka, visticamāk, tas skaidrojams ar jaunās māmiņas slodzi. 

Kādu nakti, kad kārtējo reizi devusies pēc pretsāpju medikamentiem, noģībusi. Atverot acis, atradusies jau slimnīcā, kur uzzinājusi, ka viņai jāveic liela smadzeņu operācija. Ar dzimumzīmi, ko iepriekš ārsti no muguras izņēma, nav bijis gana – tagad vēzis bija pārgājis uz smadzenēm. Ārsti sievietei devuši apmēram piecus mēnešus, ko dzīvot.

Lai arī tagad pagājuši divi gadi, kopš brīža, kad deva vien pāris mēnešus dzīvot, Lizai vēzi uzvarēt vēl nav izdevies. Viņa stāsta, ka situācija no sliktas kļuvusi vēl sliktāka. Smadzenēs kopā atklāti 16 ļaundabīgi audzēji, tāpat audzējs atklāts plaušās.

“Man nebija ne jausmas, ka melanoma var šādi izplesties uz smadzenēm un orgāniem. Katru svētku reizi, ko atzīmējam, man ir sajūta, ka šī nu ir pēdējā. Man tā sāp sirds, kad skatos uz savu ģimeni un saprotu, ka drīz man tā būs jāpamet. Gribu būt normāla māte un sieva,” stāsta sieviete.

Lizai Šuretijai Lielbritānijā tiek vākti arī ziedojumi.