foto: Pixabay.com
Neej atpakaļ uz biroju, kamēr tur nav uzlabota ventilācijas sistēma
Kamēr mēs vēl tik daudz ko nezinām par Covid-19 un tā izplatību, lieka piesardzība nenāks par ļaunu.
Dzīvesstils
2020. gada 3. jūnijs, 05:43

Neej atpakaļ uz biroju, kamēr tur nav uzlabota ventilācijas sistēma

Jauns.lv

Daudz kur pasaulē ikdiena sāk atgriezties vecajās sliedēs, daudzi, kuri strādāja mājās, palēnām sāk plānot vai strādāt no saviem birojiem. Portāls Bestlifeonline.com vērš uzmanību, cik bīstama Covid-19 izplatīšanās sakarā var izrādīties ēkas ventilācijas sistēma.

Pētījumā secināts, ka Covid-19 izplatās pa gaisu, tāpēc drošības nolūkos uzņēmumiem jāpārbauda savas ēkas ventilācijas sistēma. Kad cilvēki runā, klepo, šķauda, viņi gaisā atstāj sīkus pilienus siekalu, kas var saturēt bīstamo vīrusu. Laika gaidā bīstamās vīrusa daļiņas varētu gaisā sakrāties un radīti apdraudējumu uzņēmuma darbiniekiem. Tieši tāpēc lielas cerības tiek liktas un labu un kvalitatīvu ēkas ventilācijas sistēmu.

“Laba gaisa apmaiņa iekštelpās ir priekšnoteikums, lai mazinātu infekcijas riskus,” izteicās pētījuma vadītājs. Viņš vēl piebilda, ka nepieciešams saprast, kā vīruss izplatās, jo birojos parasti ir blīvs iekārtojums, kolēģi sēž tuvu viens otram, inficēšanās risks ir augsts.

Tāpat pētījumā secināts, ka būtu lietderīgi valkāt sejas maskas arī birojos un darba vietās. Kopā ar uzlabotu ēkas ventilāciju tie var palīdzēt samazināt koronavīrusa daļiņu daudzumu biroja gaisā.

foto: Pixabay.com

Slimību kontroles un profilakses centri ASV atkārto pētījuma secinājumus, sakot, ka pirmais solis, atsākot darbu birojā, ir nodrošināt, lai jūsu objekta ventilācijas sistēmas darbotos pareizi. Viņi arī iesaka birojiem "pēc iespējas palielināt āra gaisa cirkulāciju, atverot logus un durvis, izmantojot ventilatorus un citas metodes gaisa apmaiņai".

Kamēr mēs vēl tik daudz ko nezinām par šo vīrusu un tā izplatību, lieka piesardzība nenāks par ļaunu. Kā uzsvērts pētījumā, nopietna un atbildīga attieksme pret savu darbinieku veselību pasargās viņus no riska saslimt ar Covid-19.