foto: Pixabay.com
Kā pareizi lietot kumelītes un kliņģerītes ādas skaistumam
Kumelīšu tēju lieto sejas ādas mīkstināšanai un nomierināšanai, ja tā kļuvusi raupja vai iekaist.
Skaistums
2020. gada 26. marts, 18:28

Kā pareizi lietot kumelītes un kliņģerītes ādas skaistumam

"100 Labi Padomi"

Dabīgās augu tējas ir ne tikai noderīgas, bet pat ļoti vērtīgas ādas aprūpē un skaistumkopšanā.

Labākās ir kumelīte, kliņģerīte, rudzupuķe, piparmētra, salvija un citas.

Parasti tās pagatavo, uz tējkaroti drogu uzlejot pusglāzi karsta ūdens un ļaujot tai ievilkties 15–20 minūtes. Atdzesētu izkāš un izlieto dienas laikā. Ja sanācis pagatavot vairāk, sasaldē tēju ledus kubiņos, tie noderēs ādas tonizēšanai.

Tēju vari lietot gan kā losjonu – sejas attīrīšanai, mitrināšanai un tonizēšanai –, gan kā masku: samērcē tējā kokvilnas salveti un uzklāj uz sejas uz 10–15 minūtēm.

Kumelītes tēju lieto sejas ādas mīkstināšanai un nomierināšanai, ja tā kļuvusi raupja vai iekaisīga. Tēja satur dezinficējošas un pretiekaisuma vielas, kas labi palīdz pret ādas izsitumiem, uztūkumu, vēsas kompreses labi samazina acu apsārtumu un iekaisumu. Sejas mazgāšana ar kumelīšu tēju palīdz problemātiskai, jutīgai un alerģiskai sejas ādai.

Līdzvērtīgu efektu sniedz kliņģerītes tēja, kam ir vēl izteiktākas pretiekaisuma, dezinficējošas un ārstnieciskās īpašības. Rudzupuķes tējas kompreses ir lieliski piemērotas acu zonas kopšanai, ja mēdz būt pietūkušas acis vai tumši loki. Tam der arī vēsa melnā tēja. Piparmētru tēja uzmundrina apvītušu, nogurušu ādu.

Zāļu tējas var izmantot arī sejas maskām, piemēram, ūdens vietā mālu atšķaidīšanai, pievieno tēju samaltām auzu pārslām vai rudzu miltiem, lai iegūtu krēmveida konsistenci.