foto: Pexels.com
Gurķi, ingvers un ābolu etiķis: dabā ir viss, kas vajadzīgs tavam skaistumam
Skaistums
2020. gada 13. marts, 05:51

Gurķi, ingvers un ābolu etiķis: dabā ir viss, kas vajadzīgs tavam skaistumam

"100 Labi Padomi"

Lai izskatītos veselīgi un justos patīkami, nemaz nevajag dārgus un ekskluzīvus krēmus, jo visu, kas vajadzīgs labam izskatam un pašsajūtai, dāvā daba. Jāmācās tikai saskatīt un paņemt noderīgo.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Auzu pārslas ir lielisks līdzeklis kakla un dekoltē ādas kopšanai: 4 ēdk. auzu pārslu aplej ar nelielu daudzumu karsta piena un ½ tējk. citrona sulas, samaisi, uzklāj uz kakla uz dekoltē un pēc 15 minūtēm notīri.

Avokado eļļā ir daudz lecitīna un nepiesātināto taukskābju, A un B vitamīns, kā arī citas vielas, kas samazina mitruma deficītu sausā ādā. 20 g sausā piena pulvera un 1 ēdk. medus izšķīdini rožūdenī (nopērkams lielveikalos). Pievieno 20 ml avokado eļļas (nopērkama lielveikalos un arī kosmētikas preču veikalos) un 20 ml mandeļu kauliņu eļļas (sk. avokado eļļa), iepildi pudelē un saskalo. Šo maisījumu iepliķē ādā un pēc tam notīri ar mitru vati.

Aprikozēs ir daudz A vitamīna, un tās palīdz atdzīvināt nogurušu un blāvu sejas ādu. Trīs svaigas sulīgas aprikozes ar dakšiņu saspaidi, samaisi ar labu eļļu un krējumu tā, lai izveidojas biezs krēms. To iemasē ādā un pēc brīža noskalo ar remdenu ūdeni.

Ābolu etiķis palīdz matiem atgūt mirdzumu. Puslitram silta ūdens pielej 2 ēdk. ābolu etiķa un pēc matu izmazgāšanas tos izskalo ar šo maisījumu.

Banāni bagātīgi satur minerālvielas un, kā zināms, labi palīdz pret vieglu stresu, savukārt banānu maska veicina asinsriti ādā. Ar dakšiņu saspaidi 1 ļoti gatavu banānu un saputo ar 2 ēdk. biezpiena, 1 ēdk. krējuma un 1 olas dzeltenumu. Maisījumu uzklāj uz sejas un pēc pusstundas rūpīgi noskalo ar remdenu ūdeni.

Baldriāns ir pazīstams kā klasisks līdzeklis nervu nomierināšanai, taču tikpat labu iespaidu tas atstāj arī uz ādu. Gan nomierinoša, gan kopjoša ir pelde vannā, kuras ūdenim pievienotas 2 ēdk. baldriāna tinktūras.

Fenhelis ne tikai palīdz noregulēt gremošanu, bet arī atjauno mirdzumu nogurušās acīs. Svaigu fenheļa bumbuli blenderī sasmalcini un samaisi ar 1 rīvētu svaigu kartupeli. Uz acīm uzklāj marli, bet tai virsū uzzied šo biezeni. Ļauj 10 minūtes iedarboties. Vieglāk būs, ja šīs procedūras veikšanai paaicināsi kādu palīgu.

foto: Pexels.com

Gurķis laikam gan ir viens no vistradicionālākajiem skaistumkopšanas līdzekļiem, taču bez miziņu un šķēlīšu maskas var pagatavot arī citus kosmētikas produktus. Nelielu gurķi nomizo un sablendē vai sarīvē. Biezeni ieliec sietiņā un atstāj, lai šķidrums notek bļodiņā. Tam pievieno sulu, izspiestu no ½ citrona, 60 ml burkānu sulas un 30 ml mandeļu eļļas. Lieto sejas tīrīšanai.

Ingvers ir labs līdzeklis, kas palīdz apdullušai, nogurušai un sāpošai galvai. 2 ēdk. smalki sarīvēta ingvera pievieno nedaudz ūdens, samaisi un lēnām uzsildi. Maisījumu uzzied uz plāna linu auduma un uzliec uz pieres.

Klijas attīra poras un padara ādu samtainu. 250 g kviešu kliju ieber 3 litros piena un vāri 15 minūtes. Nedaudz atdzesē, izkās caur marli un vēl siltu pielej vannas ūdenim.

Kliņģerītes ir efektīvs līdzeklis pret dažādiem ādas iekaisumiem. Iedarbīgs ir sejas ūdens, ko pagatavo šādi: 2 ēdk. kliņģerīšu ziedu aplej ar 125 ml verdoša ūdens, ļauj 10 minūtes ievilkties un tad izkās caur sietiņu. Pēc tam pielej 100 ml stipra kumelīšu novārījuma un 5 ml ābolu etiķa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kumelītes ir gandrīz vai vispopulārākais ārstniecības augs, ko lieto pret dažādiem iekaisumiem. Kaltēti ziediņi ir ļoti piemēroti sejas tīrīšanai ar tvaika peldēm, savukārt pret nelielām skrambiņām, odu kodumiem un pumpiņām palīdz kumelīšu tinktūra. Lai to pagatavotu, 10 g kaltētu ziedu aplej ar 150 ml 60–70 % alkohola, ielej tumšā pudelē, noliec istabas temperatūrā un ļauj 3 nedēļas ievilkties, pēc tam izfiltrē.

Lavanda nāk par labu šūnu veselībai. Sauju lavandas ziedu ieber burkā vai pudelē ar platu kaklu, pārlej ar 50 % alkoholu, liec tumšā vietā un ļauj 4 nedēļas ievilkties. Pēc tam no ziediem izspied šķidrumu un izfiltrē. 1 ēdk. medus samaisi ar 300 ml ūdens un 3 pilieniem lavandas ēteriskās eļļas un pievieno izfiltrētajai tinktūrai. Ar šo tīri seju un kaklu.

Zemenes satur gan vitamīnus, gan augļskābes, tāpēc lieliski noder sausas ādas nogludināšanai. Ar dakšiņu saspaidi zemenes, samaisi ar nelielu daudzumu mīksta sviesta un uzzied uz sejas. Pēc 15 minūtēm atlikumu notīri un seju noskalo ar remdenu ūdeni.