Gardi ar pēcpusdienas tēju - pašcepta ķirbja un ingvera maize
Vienkārši pagatavojama maize, kura, apsmērēta ar sviestiņu, būs garda ar pēcpusdienas tēju. Ķirbja klātbūtne vienkāršo mīklu padara miklāku un apetītlīgi dzeltenu, bet ingvers tai piešķir jauku pikantumu.
1 klaips (aptuveni 10 šķēles)
30 minūtes pagatavošanai + 1 stunda cepšanai
350 g miltu
250 g rupji rīvēta ķirbja (tas ir aptuveni 500 g ar mizu un sēklām)
175 g sviesta, ļoti mīksta
140 g medus
100 g gaišā muskavado cukura
1 liela ola, sakulta
2 ēdk. brūnā cukura (pārkaisīšanai)
1 ēdk. kaltēta malta ingvera
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. pārtikas sodas½ tējk. sāls
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē un ietauko gareno skārda formu.
Vienmērīgi sajauc sviestu, medu, olu un tad šajā mikslī iemaisi rīvēto ķirbi, muskavado cukuru un visbeidzot arī miltus, kurā vienmērīgi iemaisīts cepamais pulveris, soda, sāls un ingvers.
3. Liec masu cepamformā, virspusi pārkaisi ar brūno cukuru. Cep 50–60 minūtes, līdz klaipiņš ir uzpūties un zeltaini brūns. Izslēdz cepeškrāsni, atstāj to karstumā vēl aptuveni 5 minūtes, tad izņem no formas un ļauj, lai atdziest. Pasniedz, sagrieztu šķēlēs.
Žurnāls “100 Labi Padomi” / Foto: Shutterstock