foto: Pexels.com
Kavēta avansa maksājuma dēļ bērnam Salaspils pusē mēnesi liedz apmeklēt bērnudārzu
Ilustratīvs foto.
Bērni
2019. gada 1. augusts, 20:55

Kavēta avansa maksājuma dēļ bērnam Salaspils pusē mēnesi liedz apmeklēt bērnudārzu

Jauns.lv

Kāda māmiņa, kuras četrus gadus vecā meita Marta apmeklē Salaspils novada pašvaldības bērnudārzu, nelaikā veikusi avansa maksājumu par ēdināšanas pakalpojumiem. Rēķins apmaksāts pēc noteiktā termiņa, bet bērns pie pārējiem grupiņas biedriem drīkstēs atgriezties tikai pēc mēneša, vēsta LTV ziņu raidījums “Panorāma”.

Martas mammai maksājumu par ēdināšanu bija jāveic līdz 25.jūlijam, taču viņa par to aizmirsusi. Kopā ar meitu ierodoties bērnu dārzā, izrādījies, ka bērns kavētā maksājuma vienu mēnesi nevar apmeklēt dārziņu. Māmiņa būtu gatava dot ēdienu arī līdzi, taču izglītības iestāde tās pakalpojumus nevarot atraut no ēdināšanas.

Salaspils domes jurists Toms Ķikuts informē, ka pašvaldības saistošie noteikumi paredz - vasaras laikā par ēdināšanu bērnudārzos jāmaksā avansā. Noteikumos arī norādīts, ka kavēta maksājuma dēļ nākamajā mēnesī bērnam vieta bērnudārzā nodrošināta netiekot.

Arī pērn Salaspils novadā bijušas vairākas situācijas, kad kavētu maksājumu dēļ kāds bērns vasarā nevar apmeklēt dārziņu. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šādu rīcību uzskata par nepieņemamu, tomēr pārkāpumi Salaspils pašvaldības darbībā konstatēti neesot, vēsta “Panorāma”.

VARAM Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits norāda, ka ēdināšana no pirmsskolas izglītības būtu jānošķir un strīds starp bērnudārzu un vecākiem nevar būt par iemeslu bērna interešu aizskaršanai. 

Par konkrētu situāciju VARAM vērsīšoties Izglītības un zinātnes ministrijā, kā arī lūgs Salaspils domes skaidrojumu.