foto: no privātā arhīva
Milena Gulbe priecīga auklē Ernesta meitu: "Mazmeitu saucu par Agušku"
Bērni
2019. gada 11. janvāris, 06:02

Milena Gulbe priecīga auklē Ernesta meitu: "Mazmeitu saucu par Agušku"

Žurnāls "Kas Jauns"

Pazīstamā tenisista Ernesta Gulbja (30) mamma aktrise Milena Gulbe (51) pastāsta, kā jūtas deviņus mēnešus pēc sava pirmā mazbērna nākšanas pasaulē.

Savu pirmdzimto meitu tenisists Ernests Gulbis ar sievu Tamāru pasaulē sagaidīja 10. martā un pēc ilgām pārdomām un viedokļu apmaiņām izlēma, ka atvasei dos senu gruzīnu vārdu – Eteri – un, protams, tēva uzvārdu.

„Ļoti gaidīju šo brīdi, kad kļūšu par vecmāmiņu, un esmu ļoti priecīga, ka tas ir noticis. Man ir brīnišķīga vedekla un brīnišķīga mazmeita!” jūsmo Milena. Viņa ir pateicīga liktenim, ka ir iespēja redzēt un piedzīvot, kā mazbērns aug acu priekšā.

„Man ir tā laime, ka ikdienā varam diezgan bieži būt kopā, jo dzīvojam blakus. Tiešām ļoti priecājos, ka dēla ģimene ir nobāzējusies uz dzīvošanu Latvijā, un no savas puses ļoti vēlētos, lai tā būtu arī turpmāk. Bet nekad jau nevar zināt, kā dzīve iegrozīsies – ar to gan rēķinos. Tomēr es tiešām dikti ceru, ka mazmeitiņa uzaugs Latvijā,” teic aktrise.

foto: no privātā arhīva
Milena Gulbe ar bērniem - meitu Moniku Aneti Kavaci, dēlu Ernestu Gulbi un vedeklu Tamāru Gulbi.

Viņa priecājas par Ernesta un vedeklas Tamāras brīnišķīgo, saskanīgo laulības dzīvi. „Jā, Ernests savu liktenīgo sievieti ilgi gaidīja. Un sagaidīja. No sirds priecājos, cik labas ir viņu attiecības, ka abiem ir stabila, līdzīga vērtību sistēma un domas – viņi tiešām ir atraduši viens otru, un man par to ir neizsakāmi liels prieks,” atzīst Gulbe, piebilstot, ka vecāku harmonija, viņasprāt, izpaužas arī bērna dabā. „Ļoti komunikabla, smaidīga un apmierināta meitenīte – var just, ka bērns dzīvo mīlestībā.”

Milena novērtē, ka dēls ar sievu viņai labprāt uztic auklēt atvasi. „Es maksimāli, cik vien varu, palīdzu. Pārsvarā eju ar viņu pastaigās. Man patīk staigāt, tad turpat Jūrmalā pastaigājamies pa mežu vai gar jūras krastu.”

foto: no privātā arhīva

Tas ir jauns, skaists sākums – par vecmāmiņas statusu teic Milena. „Kad mazbērni parādās, dzīve turpinās, vēl skaistāka. Es jau fantazēju, uz kādām nodarbībām viņu vadāšu, gribētos vest viņu visur! Ar dēlu jau esam par to runājuši, ka noteikti būs mūzika, mēģināsim arī dejošanu un obligāti arī tenisu.

To, ka teniss mazmeitu varētu interesēt, spriežu pēc tā, ka jau tagad bumba viņai patīk – savos deviņos mēnešos bumbu mazā ir iemācījusies gan mest, gan ķert,” smaidot stāsta Ernesta Gulbja mamma, atklājot, ka tagad, deviņu mēnešu vecumā, žiperīgais meitēns jau ceļas kājās un sāk mēģināt staigāt.

Milena teic, ka pagaidām, kamēr mazmeita dikti strauji aug, vēl nevar saprast, kam viņa līdzīga – mammai vai tētim. „Acis ir tumšas, tāpat kā mammai, tētim un arī man – mēs visi esam brūnacainie. Bet mati mazmeitai gan ir tādi rudi – tāpat kā Ernestam bērnībā. Ceru, ka tuvākajā nākotnē būs vēl kāds brālis vai māsiņa – Ernests ar sievu ir stāstījuši, ka plāno veidot kuplāku ģimeni, nevis tikai vienu bērnu audzināt. Tas mani ļoti priecē!”

foto: no privātā arhīva
Ernests un Tamāra Gulbji.

Vaicāta par dēla atvases interesanto vārdu, Milena smaidot saka: „Eteri – tas ir sens gruzīnu vārds, ko pēc ļoti ilgām pārdomām vecāki viņai izvēlējās. Ernesta meitai ir interesants asiņu sajaukums – gruzīnu, krievu un latviešu. Uzvārds latviešu, vārds gruzīnu. Eteri – skan interesanti, man arī bija bišķiņ jāpierod. Šim vārdam ir grūti izdomāt kādu mīļvārdiņu. Es, piemēram, mazmeitu mīļi saucu par Agušku, jo pirmās zilbes un skaņas, ko viņa sāka izteikt, bija „agū”, „gū”, „bā”, „bumba”. Bet Ernests meitu sauc tikai un vienīgi par princesīti.”

Aktrise atklāj, ka mazmeita aug bilingvālā vidē. „Mēs ar Ernestu ar mazo runājam latviski, bet vedekla Tamāra un viņas mamma – krieviski. Tā ka viņai tagad paralēli ir divas valodas. Es arī tāpat uzaugu, un uzskatu, ka tas ir pavisam normāli – jo vairāk valodu cilvēks zina, jo labāk!”

Ernesta Gulbja mamma aktrise Milena Gulbe un viņas ģimene

gallery icon
8

Ernesta Gulbja draudzene Tamara Kopala

Modele no Maskavas Tamara Kopala jeb Tamara Kopalejšvili, kura norādījusi, ka ir attiecībās ar latviešu tenisistu Ernestu Gulbi.

gallery icon
6

Ernesta Gulbja dzīve

gallery icon
7