foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Vai ir dzīve bez tehnoloģijām? Dakteris Beinerts jau 4 gadus dzīvo bez mobilā telefona
Jānis Beinerts
2018. gada 24. aprīlis, 06:01

Vai ir dzīve bez tehnoloģijām? Dakteris Beinerts jau 4 gadus dzīvo bez mobilā telefona

Andris Bernāts

"Patiesā Dzīve"

Tas šķiet neticami, bet veterinārārsts, veterināro klīniku vadītājs Jānis Beinerts jau četrus gadus dzīvo bez mobilā telefona un ir gatavs arī turpmāk iztikt bez mobilajiem sakariem. Viņš apgalvo, ka tagad viņa dzīve ir daudz mierīgāka un pilnvērtīgāka. Šajā moderno tehnoloģiju laikmetā, kad telefons vairs nav tikai klausule, bet arī internets, spēles, sociālie tīkli, ziņu portāli, radio, televīzija, mūzika un filmas, šķiet pārsteidzoši, ka ir kāds īpatnis, kurš to visu ignorē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunā ar Patieso Dzīvi Jānis Beinerts norāda, ka agrāk diezgan intensīvi izmantojis mobilo telefonu un kādā brīdī bija apaudzis pat ar diviem aparātiem.

“Viens bija darbam, otrs – privātais. Zvanīja vienā laidā, nepārtraukti, zvans pēc zvana, un tas sāka traucēt darbam. Man jāpieņem pacienti, jāveic izmeklēšanas, operācijas, bet, ja tev visu laiku zvana, nevari pilnvērtīgi strādāt. Zvanu dēļ darbs kļuva saraustīts. Un ja vēl nemitīgi sūta īsziņas, uz kurām jāatbild, tad arvien mazāk laika paliek darba pienākumiem. Tad vienā brīdī sapratu, ka man to telefonu nemaz nevajag.”

Lasi tālāk un uzzini, kā mobilo tālruņu lietošana ietekmē cilvēku attiecības:

Nākamā lapa: Dzīve ir daudz mierīgāka. Neviens vairs nezvana un nejautā: "Kur esi, kā tev iet?"

Tēmas