foto: Shutterstock
"Viņš grib mīlēties pārāk bieži..." Reāli padomi pāriem, kuriem ir intīmā nesaderība (18+)
Lai nonāktu pie rezultāta, jums ir jāspēj sākt mīlināties pat tad, kad absolūti neesat seksuālā noskaņojumā. Tas ir līdzīgi kā sports.
Attiecības
2018. gada 10. marts, 08:02

"Viņš grib mīlēties pārāk bieži..." Reāli padomi pāriem, kuriem ir intīmā nesaderība (18+)

Jauns.lv

Seksuālā nesaderība – kad vienam no partneriem ir spēcīgāka seksuālā vēlme nekā otram – ir apstāklis, kas kļūst skaidrs apmēram 18. mēnesī pēc attiecību sākuma, kad nokrīt rozā brilles un beidzas iemīlēšanās stadija. Šis ir arī viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc vēlāk, ilglaicīgākās attiecībās esoši pāri sāk mīlēties arvien retāk un retāk, līdz vadzis lūst, jo vienu no partneriem tas sāk neapmierināt.

Aprunājieties ar jebkuru pāri, kura attiecības ilgst vairākus gadus – apvaicājieties, kāda ir viņu intīmā dzīve, un vai tā viņus apmierina. Visticamāk, izdzirdēsiet kaut ko līdzīgu šim: “Protams, mūsu attiecības vairs nav tik kaislīgas kā agrāk, taču, manuprāt, viss ir kārtībā. Mums ir labi tāpat.”

Dr. Pata Lova (Pat Love), grāmatu „Karstā monogāmija” un „Patiesība par mīlestību” autore, apgalvo: pats fakts, ka seksuālā iekāre ar laiku kļūst vājāka, ir normāla iezīme, kas raksturīga gluži visiem pāriem. Taču kā tieši mainās kaislība – tas gan ir tīri individuāli.

Labā ziņa ir tā, ka dzimumdziņas atšķirības ir iespējams saprast un uz tām reaģēt, tādējādi atjaunojot seksuālo saikni starp partneriem. Svarīgākais ir saprast partnera „mīlas valodu” un reaģēt uz to, atgādina Lova, jo „ja vēlaties saņemt to, ko gribat, tad pretī ir jādod tas, ko vēlas jūsu partneris.”

Nākamā lapa: Runājiet par savām intīmajām vēlmēm