Veikaliņa „Sockbox” Ineses mantotās tīģergarneles Beirūtas gaumē
«Kāpēc mantotās? Jo recepti iemācījis kāds draugs no pagātnes. Kāpēc Beirūtas? Tāpēc, ka šovasar biju Libānā, kuras gardajai virtuvei nespēju pretoties,» stāsta veikala „Sockbox” modes dizainere Inese Krūmiņa, kas ar mieru dalīties eksotiskajā receptē.
• Svaigi saldētas, nelobītas tīģergarneles
• Kinza
• Baziliks
• Dilles
• Pētersīļi
• Ķiploki
• Citrons
• Olīveļļa
• Jūras sāls
• Baravikas un dzērvenes (dekorēšanai)
Ceptas tīģergarneles
1. solis: zaļās pastas maisījums
• Nomazgā dilles, pētersīļus, kinzu un rupji sakapā. Izvēlies trauku, kurā pēc tam ērti varēsi blendēt.
• Ķiploku nomizo un pievieno sagrieztajiem zaļumiem. «No ķiplokiem šajā receptē nevajag baidīties. To nevar būt par daudz, jo garneļu labākais draugs ir tieši šis kreptīgais dārzenis,» teic Inese.
• Bagātīgi pielej kvalitatīvu olīveļļu (100 – 200 ml), pēc garšas pieber jūras sāli un sablendē visu līdz pesto mērces konsistencei.
2. solis: garneļu cepšana
• Lai sasaldētās tīģergarneles ātrāk sagatavotu cepšanai, uz minūti tās ieliec siltā ūdens peldē.
• Kad panna pamatīgi uzkarsusi, izkārto tajā garneles. Bagātīgi noklāj tās ar zaļās pastas maisījumu. Kad jūti ceptu ķiploku un zivteļu smaržu, īstais laiks visu apgriezt uz otru pusi. Tas nekas, ja zaļā masa no garneles nokrīt. Liekot šķīvī, iestum tajā zaļumus. Vienai pannai garneļu vajadzēs apmēram piecas minūtes.
• Servēšanai vari izmantot dažas dzērveņu ogas un smalki sagrieztu citrona šķēlīti.
Kinzu, dilles, baziliku, pētersīļus un spinātus sagriez ļoti, ļoti smalki. Tikpat sīkos gabalos jāsagriež arī tomāti.
Tuvojoties finišam, salātu bļodā iespied citrona sulu. Visu rūpīgi samaisi. Bet dekorēšanai izmanto baraviciņas.