Vista ar dārzeņiem tadžinā
Tadžina ir sautējamais trauks. Izdomāja to Ziemeļāfrikas iedzīvotāji – marokāņi, tunisieši, alžīrieši vai albāņi. Ceļojot pa tuksnesi, nomadi nēsāja to līdz kā mazu, pārnēsājamu cepeškrāsni. Tadžinā salīdzinoši ātri un viegli var pagatavot veselīgu ēdienu bez taukvielām.
Sastāvdaļas
• 3 svaigi vistas šķinķīši
• 1 sīpols
• 2 burkāni
• 5 kartupeļi
• pusgalviņas puķkāposta
• pusīte no cukīnī
• puscitrons
• dažādi zaļumi (dilles, pētersīļi, zaļie lociņi)
• 6 ķiploku daiviņas
• pāris žāvētas plūmes
• garšvielas (sāls, pipari, čili u.c.)
• glāze ūdens
Pagatavošana: 120 min.
Kā pagatavot vistu ar dārzeņiem tadžinā
1) notīram kartupeļus un burkānus, sagriežām kartupeļus daiviņās, burkānus - ripiņās;
2) sagriežam pusripiņās vienu lielu sīpolu;
3) nomazgājam un sadalam nedaudz smalkāk pusi no puķkāposta;
4) notīram mizu no cukīnī (var arī atstāt), un sagriežam to ripiņās. kā arī sagriežam smalki pētersīļus;
5) vistas šķinķīšus nomazgājam, novelkam ādu, nogriežam liekos tauciņus.
6) tagad varam to visu kārtot tadžinā! kā pareizi lietot tadžinu uz elektriskās plīts vai citām virsmām var izlasīt internetā. galvenais, visu sautēt uz zemas temperatūras.
7) tadžinas šķīvī apakšā liku sīpolus, ķiploku daiviņas. vistas šķinķīšus apkaisīju ar garšvielām, apvīļāju sagrieztajos pētersīļos. pielēju glāzi silta ūdens. kā arī pieliku pāris plūmes. eļļu, sviestu neizmantoju. pa virsu šķiņķīšiem var iespiest nedaudz citrona sulas.
8) pēc tam kārtojam virsū burkānus, kā arī kartupeļus.neaizmirstam pievienot garšvielas - sāli, vai garšvielas kartupeļiem. pa virsu saliekam puķkāpostu. sautējam to visu tadžiņā apmēram 1h. aromāts, kas izdalās gatavojot tadžinā ir vienreizējs!
9) kad burkāni jau gandrīz mīksti, pievienojam sagrieztu cukīnī pa virsu un sautējam vēl kādas 20min.