
Augļu kūka ar drumstalām un vaniļas mērci
Gribi uzlabot omu sev un saviem tuvākajiem šajā pelēcīgajā un drēgnajā laikā? Izcep gardu un viegli pagatavojamu augļu kūku.

Šādai kūkai vari izmantot jebkuras sezonas augļus, ogas, svaigas vai saldētas. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu, ar olu krēmu vai krējumu. Arī ar miltiem vari eksperimentēt, pusi no miltiem vari aizstāt ar samaltiem riekstiem, auzu pārslām. Īpašu garšu dos, pievienota tējkarote malta ingvera.
Sastāvdaļas
• 270g milti
• 1 tējkarote cepamais pulveris
• ¼ tējakarotes sāls
• 90g mīksts sviests
• 180g cukurs
• 4 olas baltumi
• 1 tējkarote vaniļas cukurs
• ½ tējkarote citronskābe
• 3 ēdamkarotes skābais krējums
• 60ml piens
• 270g dažādu ogu
Drumstalām:
• 3 ēdamkarotes mīksts sviests
• 60g brūnais cukurs
• 45g milti
• 1 tējkarote kanēlis
Pagatavošana: 60 min.
1. Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli un sajauc visu kopā;
2. Sakuļ sviestu un cukuru ar mikseri līdz vieglai konsistencei;
3. Pievieno olu baltumus un kuļ līdz masa kļūst gaisīga;
4. Pievieno vaniļas cukuru, citronskābi, skābo krējumu un kārtīgi sajauc;
5. Pamazām pievieno miltu, cepamā pulvera un sāls maisījumu;
6. Pamazām pievieno arī pienu;
7. Kārtīgi izmaisa. Jo vairāk maisīs, jo gaisīgāka kūka sanāks;
8. Pusi no iegūtās mīklas klāj pannā;
9. Vienmērīgā kārtā klāj ogas;
10. Visam pāri klāj atlikušo mīklu;
11. Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas;
12. Drumstalas pārber pāri kūkai un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 35-40 minūtes 200 grādos līdz kūka ir gaiši brūna;
Var pasniegt gan siltu, gan atdzisušu. Īpaši labi garšos kopā ar Spilvas vaniļas mērci!
