Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Aptauja: Ziemassvētkos cilvēki šogad dāvinās grāmatas, apģērbu un rotaslietas
Juvelierizstrādājumu jomā visvairāk pirktās lietas sievietēm šogad ir auskari un gredzeni, bet vīriešiem – aproču pogas un kaklasaišu piespraudes.

Aptauja: Ziemassvētkos cilvēki šogad dāvinās grāmatas, apģērbu un rotaslietas

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotāji šogad Ziemassvētkos saviem tuviniekiem lielākoties dāvinās grāmatas, apģērbu un juvelierizstrādājumus, liecina tirdzniecības centra "Galerija Centrs" aptaujas rezultāti.

Aptauja: Ziemassvētkos cilvēki šogad dāvinās grāma...

Tirdzniecības centra pārstāve Agnija Jankovska aģentūrai BNS pastāstīja, ka atbilstoši aptaujas datiem šogad vienas Ziemassvētku dāvanas iegādei pircēji tērē vidēji no 15 līdz 20 latiem, turklāt šogad dāvanas tiek iegādātas savlaicīgi un veikto pirkumu skaits svētku laikā salīdzinājumā pret pagājušo gadu ir palielinājies.

Tāpat aptaujas rezultāti liecina, ka iedzīvotāji, veicot Ziemassvētku pirkumus, lielu uzmanību pievērš modes tendencēm un aktualitātēm. Jankovska informēja, ka sievietes par svētku apģērba iegādi ir gatavas maksāt krietni vairāk nekā vīrieši. "Apģērbu tirgotāji ir novērojuši, ka veikala apmeklējums ir palielinājies par 43% attiecīgi pret iepriekšējām divām šā gada nedēļām. Svētku apģērbu iegādē vīrieši vairāk ir taupīgi, bet sievietes – praktiskas," sacīja tirdzniecības centra pārstāve un piebilda, ka īpaši pieaudzis pieprasījums pēc kleitām.

Aptaujas rezultāti arī liecina, ka viena no populārākām dāvanām šogad ir grāmata. "Bērniem visvairāk pirktās ir Indras Sproģes grāmatas "Joka pēc alfabēts" un "Māci mani degunlāci", sievietēm – Gundegas Skudriņas "Lielā iedvesmas grāmata" un Sandras Kalnietes "Prjaņiks. Debesmanna. Tiramisu", vīriešiem – E.L.Džeimsas (E.L.James) grāmatas. Vidēji grāmatas iegādei pircēji svētku laikā tērē 10 latu," teica Jankovska.

Savukārt juvelierizstrādājumu jomā visvairāk pirktās lietas sievietēm ir auskari un gredzeni, bet vīriešiem – aproču pogas un kaklasaišu piespraudes. Modē ir nākuši lielie akmeņi, kas ir ietverti neierastās apdarēs, piebilda "Galerijas Centrs" pārstāve.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājiem viens no svarīgākajiem dāvanas izvēles nosacījumiem ir – praktiskums, tāpēc liels pieprasījums svētkos ir arī pēc tējkannām, krūzēm, vīna glāzēm, termosiem un brendija glāzēm.

Tirdzniecības centra vadītāja Zita Siliņa atzina, ka šogad iedzīvotāji dāvanas Ziemassvētkiem iegādājas savlaicīgi un tikai retais pirkumus atstāj uz pēdējo brīdi. "Esam novērojuši, ka pircēji arvien vairāk izvēlas dāvināt apģērbu. Liela ietekme, veicot pirkumus, ir arī svētku laikā veikalu piedāvātajiem bonusiem, akcijām un izpārdošanām. Šogad viena no aktuālākajām modes lietām ir kļuvusi svētkos saviem mīļajiem dāvināt grāmatas, īpaši bērniem. Svētku laikā ir pieaudzis arī tūristu skaits no Skandināvijas, kas labprāt dāvanas iegādājas Latvijā," klāstīja Siliņa.

Aptauja veikta "Galerijas Centrs" veikalos "Monton", "Ivo Nikkolo", "Jānis Roze", "Rito", "Jahonts", "Mango", "Parfois", "Oasis", "List" un "Karen Millen".

BNS/ Foto: Lita Krone/ LETA