Ideālā gatavā kēksiņa forma – ja pārplēšot no viduča izplūst karsta šokolādīga lava.
Šokolādes lavas kēksiņi
Ātri, vienkārši pagatavojams un, galvenais, garšīgs našķis šokolādes mīļotājiem. Māca ēst gatavošanas entuziaste Daiga Klipa. No norādītā sastāvdaļu daudzuma pietiks 4–6 našķotājiem; tos var pagatavot apmēram 30 minūtēs.
Sastāvdaļas
100 g sviesta
125 g šokolādes
30 g miltu
50 g cukura
3 olas
rīvēta apelsīna miziņa
šļaksts Grand Marnier liķiera
kakao pulveris
mīksts sviests formiņu oderēšanai
Gatavošana
1. Ūdens peldē izkausē un samaisa sviestu un šokolādi.
2. Viegli saputo olas ar cukuru un šajā jaukumā ieputina miltus. Samaisa.
3. Šokolādes masu iemaisa miltu un olu jaukumā, pievieno apelsīna miziņu un liķieri, sajauc.
4. Ar sviestu iesmērē formiņas, tajās iesijā kakao pulveri, pilda šokolādes mīklas masu un līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cep aptuveni 10 minūtes. Ideālā gatavā kēksiņa forma – pārplēšot, no viduča izplūst karsta šokolādīga lava.
Žurnāls „
100 Labi Padomi ” / Foto: Rojs Maizītis