Jogurta zupa ar frikadelēm turku gaumē
Klasiskā zupa, lai pārdzīvotu auksto un garo ziemu. Reizēm šķidrumu nolej un pasniedz tikai biezumus, toties pievieno vēl papildu jogurta devu. No norādītā sastāvdaļu daudzuma pietiks 4 personām. Zupas gatavošana - 30 minūtes.
Kad zupa gatava, to var pārkaisīt ar maltu muskatriekstu.
Sastāvdaļas:
1 l ūdens
1 burkāns
250 g maltas liellopa gaļas
1 olas baltums
1 ļoti smalki sakapāts sīpols
1 ēdk. tomātu biezeņa
1/2 tases rīsu
2 lieli kartupeļi
300 g jogurta
1 olas dzeltenums
1 deserta karote miltu
sāls, malti pipari, muskatrieksts
Gatavošana:
1. Gatavo frikadeles. Malto gaļu samaisi ar olas baltumu, sakapātu sīpolu, tomātu biezeni, rīsiem, sāli un pipariem. Izveido mazas frikadelītes.
2. Vāri zupu. Uzvāri ūdeni un pievieno gabaliņos sagrieztu burkānu. Liec iekšā frikadeles un uz mazas uguns vāri aptuveni 10 minūtes. Nomizo kartupeļus, sagriez gabaliņos un ieber zupā. Jogurtu sakul ar olas dzeltenumu un miltiem, iemaisi zupā un vāri vēl aptuveni 7 minūtes. Pārkaisi ar maltu muskatriekstu.
Žurnāls "Labu Apetīti"/ Foto: Imants Ķīkulis