Kulinārijas raidījumā "Garšīgi dzīvojam" viesosies Fredis ar veģetāro virtuvi
Ko Fredis pirka Centrāltirgū un kā izvēlējās dārzeņus raidījuma vadītājs – to varēs skatīties raidījumā svētdienas rītā.

Kulinārijas raidījumā "Garšīgi dzīvojam" viesosies Fredis ar veģetāro virtuvi

Jauns.lv

Svētdien, 6. oktobrī, jau pulksten 9.25 kulinārijas raidījumā “Garšīgi dzīvojam” kopā ar raidījuma vadītāju gardēdi Jāni Ozolu Rīgas Centrāltirgū iekārtotajā virtuvē rosīsies šovmenis Fredis.

Kulinārijas raidījumā "Garšīgi dzīvojam" viesosies...

Arī šajā raidījumā taps četri ēdieni, taču šoreiz veģetāri. “Es nekad netaisu četrus ēdienus! Uztaisu vienu, tad ēdu to arī nākamajā un, ja sanāk, aiznākamajā dienā,” pirms raidījuma atzīstas Fredis, taču Jāna Ozola vadībā lieliski un ātri pagatavoja restorāna līmeņa bagātīgu maltīti.

Izrādās – arī veģetārieši var paēst ļoti sātīgi un gardi – Rīgas Centrāltirgus plašais piedāvājums to nodrošina.

6. oktobra raidījuma tēma – veģetārā virtuve ar Fredi.

Pirmais ēdiens – vieglais ratatujs jeb dārzeņu sacepums, otrajā – cepts siers, saldajā – citronu krēms un sātīgs Freidenfelda kokteilis – smūzijs.

Ko Fredis pirka Centrāltirgū un kā izvēlējās dārzeņus raidījuma vadītājs – to varēs skatīties raidījumā svētdienas rītā.

Tiem, kas jau svētdien tūlīt pēc raidījuma vēlas izmēģināt raidījumā redzētās ēdienu receptes, jau laikus jāsagādā:

2 nelieli kabači vai cukini, vēlams dažādās krāsās, 4 vidēji tomāti, 4 kartupeļi, kālis, 2 iepakojumi Mocarella siera, 150 g Dor blue siera, sāls, pipari, timiāns.

500 g mājās sieta siera, 100 ml lāceņu ievārījuma, 2 olas, apvārtīšanai rīvmaize, ķirbju sēklas, balzametiķis.

Kokteilim:

dateles, 2 āboli, 2 banāni, sojas piens, 100 g Indijas riekstu, 100 g mandeļu, kanēlis.

Saldajam: 280 g saldā krējuma, 50 g cukura, 50 ml baltvīna, ½ citrona, plāni mandeļu cepumi vai ogas pasniegšanai.

Ko Fredis atklāja par savu veģetārismu un ko par ķiplokiem – skatieties šosvētdien, 6. oktobrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai arī atkārtojumu TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā

Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.

Skatieties arī iepriekšējā raidījuma video


Anda Leiškalne

/

Foto: Jānis Saliņš