Sergejs Jēgers atklāj gardo šķiņķīšu noslēpumu
Kontrtenors Sergejs Jēgers uz raidījumu “Garšīgi dzīvojam” ierodas ar pilnām rokām – marinētu ķirbju burciņām, mandarīnu un skābētu kāpostu sulas glāzi. Arī viņš, tāpat kā raidījuma vadītājs diriģents un gardēdis Jānis Ozols, mīl saimniekot virtuvē un pārsteigt viesus ar kaut ko gardu.
Sergejs Centrāltirgus paviljonā jūtas kā mājās, un viņu te lutina. “Tirgus ir mana teritorija. Man ir savas tantes, pie kā iepērkos,” atzīst dziedātājs. Svēta lieta ir katru reizi izdzert skābētu kāpostu sulas glāzi – vitamīnu lādiņš garantēts visai dienai. Šoreiz viņš saņēmis arī sirsnīgas dāvanas.
Šajā raidījumā Sergejs dalās arī ar vienu savu recepti, un izdodas lieliski. Pārējos ēdienus abi ar Jāni Ozolu gatavo pēc raidījuma vadītāja sagatavotām receptēm. Arī šosvētdien pusdienas iznāk gardas kā restorānā un mīļas kā mājās. Pirmajā ēdienā zaļo zirnīšu biezzupa ar bekonu un baziliku, otrajā – uz rupjā sāls cepti vistas šķiņķīši ar klasisko seleriju biezeni, saldajā – mandarīni deserta vīnā ar krēmu.
Ja vēlaties jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, iepriekš sagādājiet šādus produktus:
Uz rupjā sāls ceptiem vistas šķiņķīšiem astoņām personām tev vajadzēs:
8 vistas šķiņķīši
1 kg rupjā sāls
4 ķiploka galviņas
Zaļo zirnīšu biezzupai ar bekonu un baziliku četrām personām tev vajadzēs:
600 g svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu
2 ēdamkarotes saplucinātu bazilika lapiņu
8 plānas bekona šķēlītes
1 ēdamkarote olīveļļas
1 ķiploka daiviņa
500 ml dārzeņu vai vistas buljona
Sāls, pipari
Klasiskajam seleriju biezenim astoņām personām tev vajadzēs:
1 kg sakņu selerijas
600 g kartupeļu
100 ml saldā krējuma
60 g sviesta
100 ml piena
Sāls, pipari
Dilles
Pētersīļi
Mandarīniem deserta vīnā ar krēmu 8 porcijām tev vajadzēs:
500 ml deserta vīna
8 mandarīni
1 vaniļas pāksts
70 g pūdercukura
Krēmam:
100 g maskarpones siera
30 g pūdercukura
125 ml saldā krējuma
Tiekamies sirsnīgā atmosfērā Ziemassvētku gaidās jau šosvētdien, 15. decembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumā TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/
Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš