foto: Ekrānuzņēmums
Kā no meitenīgas sievietes kļūt par dāmu, uz kuru atskatās? Pārvērtības piedzīvo skolotāja Agnese
“Elegance iezīmēsies visā koptēlā, taču sajūta par sievišķību ir jāatrod pašam sevī,” raidījumā padomu Agnesei sniedz Indra.
2017. gada 5. oktobris, 15:27

Kā no meitenīgas sievietes kļūt par dāmu, uz kuru atskatās? Pārvērtības piedzīvo skolotāja Agnese

Karlīna Timofejeva

Šonedēļ “STV Pirmā!” un žurnāla “Ieva” veidotajā pārvērtību raidījumā “Ievas jaunās pārvērtības” neaizmirstamām pārmaiņām savā dzīvē ļāvās divu bērnu māmiņa Agnese. Viņa strādā par skolotāju, taču šobrīd mājās auklē mazo meitiņu. Savu ģērbšanās stilu jaunā māmiņa raksturo kā “neuzkrītošu, vienkāršu, bet ērtu – tā, lai ir iespēja brīvi kustēties. Taču kopumā tas ir pārāk bērnišķīgs un pelēcīgs.

Es vēlos izskatīties sievišķīgāka, pieaugušāka. Turklāt man drīz būs jāatgriežas darbā un skolā tomēr ir savas pieņemtās normas, bet tai pat laikā es vēlos izskatīties moderni, jauneklīgi un sievišķīgi. Gribu arī ikdienā iet pa ielu paceltu galvu un zināt – jā, šis apģērbs man piestāv un labi izskatās!” savu vēlmi pēc pārmaiņām raksturo Agnese.

Trīs ekspertes – Inita Sila, Aina Poiša un Indra Salceviča, iepazīstoties ar Agnesi, secināja, ka viņai jau šobrīd piemīt visas šīs īpašības, taču ir  jāļauj “atvērties” un pašai sevi iepazīt. Savukārt Agnese savā jaunajā tēlā noteikti vēlējās saglabāt ērtumu un sievišķīgumu – ‘Tā, lai es izskatos nevis kā sapucējies bērns, bet kā sieviete.”

foto: Ekrānuzņēmums
“Elegance iezīmēsies visā koptēlā, taču sajūta par sievišķību ir jāatrod pašam sevī,” raidījumā padomu Agnesei sniedz Indra.

Revidējot Agneses skapi, Indra pamanīja gan praktiskus un elegantus apģērbus, gan tādus, kurus labāk turpmāk vilkt tikai pa māju, savukārt Aina Poiša palīdzēja Agnesei uzdrīkstēties un ļauties jauniem izaicinājumiem, aizvedot uz meistarklasi pie Latvijas labākā stepa dejotāja Māra Pūra. Ņemot vērā Agneses vēlmi kļūt par dūlu, Inita Sila viņu iepazīstināja ar vecmāti Dinu Cepli, kas palīdzējusi nākt pasaulē simtiem bērniņu visā Latvijā un ir Agneses iedvesmas persona, tā akcentējot ne tikai viņas vizuālās pārmaiņas, bet arī palīdzot pilnveidot personību un uzdrīkstēties piepildīt sapņus.

Veidojot Agneses jauno vizuālo tēlu, Indra Salceviča viņai atgādināja - lai arī Agneses darba vieta – skola - ,protams, uzliek savus ģērbšanās noteikumus – “nē”” pārāk lielam dekoltē vai īsiem svārkiem, taču tā neierobežo un mācībspēkiem nav jāizvēlas tikai klasiskā baltā blūze, žakete vai zīmuļveda svārki. Savukārt atvadīties no meitenīguma koptēlā un panākt eleganci iespējams ar pavisam vienkāršām un nepārspīlētām lietām. Tā, piemēram, klasiskos zīmuļveida svārkus labāk sakombinēt nevis ar ierasto blūzi vai žaketi, bet “bītleni” vai “grunge” stila zābakiem.  Vai arī klasiskas žaketes vietā izvēlēties bleizeri, kuru var kombinēt gan ar klasiskiem, gan sportiskiem aksesuāriem. “Elegance iezīmēsies visā koptēlā, taču sajūta par sievišķību ir jāatrod pašam sevī,” raidījumā padomu Agnesei sniedz Indra.