Ceļojums uz tavu sapņu dekoltē
2023. gada 31. oktobris, 12:41

Ceļojums uz tavu sapņu dekoltē

Reklāmas projekts

Skaistuma standarti sabiedrībā mēdz būt visdažādākie, tos ietekmē laiks, kultūra, mediji, ekonomiskie un daudzi citi faktori. Taču viena lieta paliek nemainīga - jau kopš sen seniem laikiem sievietes vienmēr ir vēlējušās izskatīties skaistas un valdzinošas.

Katrai dāmai ir vīzija par ideālo sevis versiju un tā ir ļoti individuāla, jo jau no dabas mēs esam tik atšķirīgas - kādai tikušas kuplākas krūtis, kādai pavisam mazas, savukārt, citai varbūt ir asimetrija, kas traucē justies komfortabli. Lai kāda būtu problēma, mūsdienās gandrīz visu var atrisināt. Ir reizes, kad talkā var nākt plastiskā ķirurģija, tomēr jāatceras, ka tā nav īslaicīgs kaprīzes apmierināšana, bet gan iespēja uzlabot savu dzīves kvalitāti, nonākt harmonijā ar sevi un savu sievišķību.

Runājot par krūšu plastiskajām operācijām, pirmā asociācija parasti ir ar silikona implantiem. Taču krūšu korekcijas mēdz būt dažādas un tās risina atšķirīgas problēmas. Apskatīsim, kādas tās ir un kādus rezultātus iespējams iegūt.

Krūšu palielināšana, zināma arī kā mamoplastika vai krūšu augmentācija, ir viena no vispopulārākajām plastiskajām operācijām pasaulē. Tās mērķis ir uzlabot krūšu formu, apjomu un simetriju. Šī korekcija var palīdzēt sievietēm, kuras ir neapmierinātas ar sava ķermeņa proporcijām, gadījumos, kad krūtis nav attīstījušās vispār, tās ir nelielas vai mainījušas formu pēc bērniņa barošanas vai svara zaudēšanas.

Operācijas laikā krūtīs tiek ievietoti silikona implanti, kas mūsdienās pieejami ļoti plašā klāstā. Implanta izvēle būs atkarīga gan no sievietes ķermeņa uzbūves, gan no vēlamā rezultāta. Ja krūtis ir ļoti plakanas un apjomu nepieciešams piešķirt arī krūts augšpusē, izmanto apaļos implantus. Anatomiskie, jeb lāsītes formas implanti labāk derēs tām, kuras vēlas dabiskāku formu. Savukārt, dāmām, kuras sapņo par izteikti kuplām krūtīm, piemērotākie būs vieglie implanti, kas ļauj sasniegt lielāku apjomu bez lieka smaguma.

Krūšu pacelšana kļūst aktuāla gadījumos, kad krūtis zaudē apjomu un formu. Sievietes, kuras nāk uz konsultāciju par krūšu pacelšanu, ļoti bieži stāsta, ka agrāk bijušas pārliecinātas - plastiskā operācija viņām nekad nebūs vajadzīga. Taču pēc grūtniecības un krūts barošanas situācija bieži vien mainās. Atgūt zaudēto apjomu iespējams, ievietojot implantu, veicot pacelšanu ar pašas audiem, vai arī kombinējot abas metodes. Katrs gadījums ir individuāls un risinājums tiek piemeklēts atkarībā no situācijas. 

Krūšu samazināšana var palīdzēt sievietēm, kuras daba apveltījusi ar ļoti lielām un smagām krūtīm. Šādos gadījumos biežākās sūdzas ir par smaguma sajūtu, muguras sāpēm, kā arī grūtībām piemeklēt apakšveļu. Krūšu samazināšanas operācijas laikā tiek noņemta daļa no krūts mīkstajiem audiem un no atlikušajiem tiek izveidota vēlamā krūts forma.

foto: Publicitātes foto
Plastikas ķirurģe Dr. Ieva Lāce.

Operācija un atveseļošanās periods

Pati krūšu plastiskā operācija neaizņem daudz laika - atkarībā no sarežģītības pakāpes tā būs viena līdz četras stundas. Klīnikā, mediķu uzraudzībā, jāpavada pirmā diennakts, pēc tam atveseļošanās notiek mājās. Pēc katras no šīm krūšu korekcijām atlabšanas laiks ir atšķirīgs un individuāls katrai sievietei. Arī sāpju slieksnis katrai ir dažāds, tādēļ mēs vienmēr parūpējamies par atsāpinošiem medikamentiem, ko lietot pēcoperācijas periodā, lai tas būtu pēc iespējas vieglāks. Jārēķinās, ka pirmās pāris nedēļas pēc operācijas ikdienas un fiziskās  aktivitātes būs ierobežotas. Pēc tam pamazām var atgriezties ikdienas ritmā un pēc trīs mēnešiem jau vairs nav nekādu ierobežojumu un var doties lielajā dzīvē.

Ieguvumi

Ja sieviete ir izvēlējusies spert šo soli - veikt krūšu korekciju, tas nozīmē, ka kaut kas traucē viņas labsajūtu. Krūšu plastika ir veids, kā pacelt savu pašapziņu vai atbrīvoties no kompleksiem, kas, iespējams, nomāc jau daudzus gadus. Pacientes bieži stāsta, ka pēc operācijas jūtas daudz brīvāk un pārliecinātāk par sevi, kā lielāko ieguvumu minot tieši emocionālo labsajūtu. Dažreiz skatos uz sievietēm, kas atnāk uz pārsiešanu un tā vien šķiet, ka viņas staigā piecus centimetrus virs zemes. 

Vai krūšu korekciju var veikt pirms grūtniecības?

Ja runājam par krūšu izskatu, to visvairāk maina svara, hormonālās svārstības un laiks. Tātad arī grūtniecības laikā krūtis var mainīt formu vai noslīdēt. Tas ir iemesls, kādēļ sievietes bieži vien pacietīgi gaida brīdi, kad ģimenes plānošana ir galā un bērniņi ar krūti vairs nebūs jābaro, lai beidzot tiktu pie sapņu dekoltē. Tomēr ne vienmēr šis ir iemesls, lai atliktu savu sapni uz vairākiem gadiem. Piemēram, sievietes ar mazām krūtīm palielināšanu ar implantiem droši var veikt arī pirms grūtniecības, jo noslīdēt var tikai pašas mīkstie audi, nevis implanti. Ja pašai mīksto audu ir maz, tad šāds risks nepastāv. Savukārt, ja ir vēlme pacelt vai samazināt krūtis, tad var gadīties, ka krūts barošana pēc operācijas nebūs iespējama, bet to varēs pateikt tikai ķirurgs konsultācijas laikā. 

Krūšu plastika ir rūpīgi izsverams lēmums, kas nodots profesionāla ķirurga rokās, nesīs lielisku rezultātu, cels sievietes pašapziņu un uzlabos dzīves kvalitāti.

Tēmas