Kultūra
2021. gada 25. marts, 12:23

"Zuzeum" ēdienu piegādes lietotnē "Wolt" atklāj digitālo mākslas galeriju

Pastaiga

Wolt sadarbībā ar mākslas centru Zuzeum ēdienu piegādes lietotnē ir atvēris jaunu digitālo "restorānu" – izstādi Zuzeum Art Preview. Tā ir inovatīva ēdienkartes tipa izstāde, kurā darbi aplūkojami dažādos ēdienu formātos – gan kā uzkodas un pamatēdieni, gan arī kā deserti, mudinot skatītājus neaizmirst par mākslu arī pandēmijas ierobežojumu laikā, kad galerijas un mākslas centri ir slēgti.

Wolt lietotāji digitālajā restorānā var aplūkot mākslu, atlasīt sev tīkamākos darbus un kopā ar biļeti pievienot tos pasūtījumam. Ar iegādāto biļeti varēs apmeklēt Zuzeum izstādi jebkurā laikā pēc ierobežojumu atcelšanas līdz 2021. gada beigām. Pēc pasūtījuma veikšanas biļeti līdz pircēja norādītajai adresei piegādās kurjers. Digitālās mākslas galerijas darbu "ēdienkarte" lietotnē būs mainīga.

Wolt vadītāja Baltijā Līsa Ristala: "Labi apzināmies, ka esam cilvēkiem gan ikdienas, gan arī pandēmijas laika nepieciešamība, jo pasūtīt ēdienu un pārtiku lietotnē šajā laikā ir ne vien ērtāk, bet arī daudz drošāk. Digitālās galerijas ideja ir ļoti interesants risinājums, un tas ļauj apvienot ikdienas vajadzību apmierināšanu ar mākslas baudīšanu, kas tradicionālā veidā šobrīd ir liegta. Mūsu viedokļi par to, ka muzejiem un kolekcijām ir jābūt tur, kur pulcējas cilvēki, pilnībā sakrita, tāpēc ļoti labprāt piekritām Zuzeum drosmīgās idejas realizācijai. Ļoti ceram, ka tas būs patīkams pārsteigums arī Wolt klientiem, piešķirot radošu dzirksti ēdienu izvēles un pasūtīšanas procesam."

Projekta radošo ideju izstrādāja Little Good Agency Rīgā. Tā realizācija ir Zuzeum un Little Good Agency kopdarbs attālinātā režīmā, veicot darbu atlasi, rakstot tekstus, izstrādājot dizainu un ieskaņojot mūziku Rīgā, Maskavā un Ņujorkā. Darbus no Zuzānu kolekcijas pirmajai Wolt digitālajai izstādei atlasīja Zuzeum izstāžu vadītāja Ieva Zībārte. Ar šo projektu Zuzeum vēlas pateikt, ka mākslas iestādēm, tāpat kā māksliniekiem, ir jābūt novatoriem, nevis pasīviem vērotājiem. "Šobrīd mēs visi meklējam cerību. Lai tā ir mākslas ekspozīcija negaidītā, bet intuitīvi īstajā vietā!" projektu raksturo Agnese Kleina, Zuzeum direktore un koncepta autore.

Ēdienu piegādes lietotnes pandēmijas laikā gūst arvien lielāku uzmanību un apmeklētības ziņā sacenšas ar lielākajām sociālo tīklu platformām. Zuzeum uzrunāja Wolt, jo tā ir vadošā ēdienu piegādes lietotne Baltijas reģionā, ar kuras palīdzību iespējams veikt pasūtījumus no sadarbības restorāniem un veikaliem. Piegādes veic Wolt kurjeri.