foto: Publicitātes foto
Mumbajas ietekmīgākā mākslas galerija tagad meklējama netālu no Indijas vārtiem
Dzīvesstils
2019. gada 7. aprīlis, 09:35

Mumbajas ietekmīgākā mākslas galerija tagad meklējama netālu no Indijas vārtiem

Pastaiga

Robusta un neprātīgi skaista – tieši tā varētu raksturot Mumbajas ietekmīgākās mākslas galerijas Jhaveri Contemporary jauno mājvietu. Galerija meklējama pavisam netālu no Indijas metropoles galvenā tūrisma pieturpunkta – Indijas vārtiem, 130 gadu vecā, vēsturiskā Devidas Mansion trešajā stāvā.

Kā jau Indijas kolorītam piedien, no ielas puses nekas neliecina par dailes klātbūtni šai dzīves krietni papluinītajā ēkā.

foto: Publicitātes foto

Apakšstāvā atrodas antikvariāts, stāvu augstāk turpat uz kāpnēm pusdieno vesela indiešu ģimene, taču, kad esat tikuši tai pāri un garām, – aiz durvīm ar necilu uzrakstu Jhaveri Contemporary paveras izcila interjera dizaina un mākslas simbioze.

Šajā vietā nekas nav mainīts, tikai saglabāts un restaurēts, izceļot tās robusto vēsturi. Atsegto sienu raupjā tekstūra izaicinoši un vienlaikus tik dabiski kontrastē ar balto, mākslas darbu eksponēšanas labad dažviet ieviesto krāsojumu.

foto: Publicitātes foto

Grīdas ir pieputējuši sarkanas, jo iepriekšējais īpašnieks pirms 20 gadiem to krāsai pievienojis sarkanu oksīdu. Atsegtas ir arī ventilācijas caurules, radot iespaidu, ka telpa burtiski izģērbta līdz kaulam, uz šā skeleta fona ļaujot izcelties un triumfēt mākslai.

BK Boman Behram Marg, Apollo Bandar, Colaba
jhavericontemporary.com

foto: Publicitātes foto