foto: Alex Filz
Izcilas arhitektūras cienītājiem: viesnīca Dolomītu Alpos, kur istabiņās ienāk kalnu ainava
Dzīvesstils
2019. gada 3. marts, 08:41

Izcilas arhitektūras cienītājiem: viesnīca Dolomītu Alpos, kur istabiņās ienāk kalnu ainava

Una Meistere

Pastaiga

2054 m virs jūras līmeņa meklējama viesnīca Zallinger Hotel, kura projekta autors ir Dienvidtiroles arhitektu birojs Noa. Brīnišķīgs pieturpunkts, kur baudīt sniegoto Alpu valdzinājumu un izcilu arhitektūru.

Šeit, Sasopiato kalna pakājē, 19. gadsimta vidū tikusi uzbūvēta Callingeras apmetne ar galveno ēku, mazu baznīciņu un to ieskaujošiem septiņiem šķūnīšiem. Izstrādājot jauno hoteļa projektu, Noa mērķis bijis laikmetīgā kvalitātē iedzīvināt Dienvidtiroles vēsturisko mantojumu, vienlaikus respektējot kalnu ainavu un neiejaucoties tajā.

foto: Alex Filz

Šķūnīšus aizstājušas septiņas jaunas mājiņas, kuru fasādi veido monumentālu koka bloku pinums. Nav kārdinoši klasisko svešķermeņu – milzīgu panorāmas logu, toties ir koka paneļi, kuri izvietoti tā, lai būtu atverami kā gigantiski slēģi, ļaujot telpā ienākt kalnu ainavai.

foto: Alex Filz

Savukārt aizvērti tie uzbur telpā mistiskas gaismēnu spēles. Katrā no mājiņām iekārtotas četras istabas, vienlaikus garantējot viesu privātumu un nodrošinot maksimālu komfortu relatīvi neliela izmēra telpā.

foto: Alex Filz

Kopumā Zallinger Hotel ir 37 numuri, kā arī restorāns un vīna pagrabs.

Via Saltria 74, Sasso Piatto, Alpe di Suisi / Seiser Alm
zallinger.com

Viesnīca "Zallinger Hotel", kas atrodas augstkalnos - Dolomītu Alpos

gallery icon
11