foto: Publicitātes foto
Jauna gardēžu adrese Londonā - vietā, kur kādreiz plūdusi zudusī upe Volbruka
Dzīvesstils
2019. gada 13. februāris, 07:29

Jauna gardēžu adrese Londonā - vietā, kur kādreiz plūdusi zudusī upe Volbruka

Pastaiga

Londonas aktuālo gardēžu galamērķu listi papildinājis jauns pieturpunkts – Bloomberg arkāde. Dabā tā ir neliela kājāmgājēju dzīsla ar stiklotu jumtu, kas izvietojusies starp divām Normena Fostera projektētām Bloomberg ēkām – kompānijas galveno mītni Eiropā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Reiz vietā, kur šobrīd slejas arkāde, plūdusi Volbruka – viena no zudušajām Londonas upēm, kas jau sen nozudusi zem ielu seguma. Tagad par to atgādina vienīgi spāņu mākslinieces Kristinas Iglesiasas instalācija Aizmirstās straumes, kas izvietojusies nelielā skvērā arkādes galā un līdzinās ūdeņu atsegtam simtgadīgu koku sakņu bronzas tīklojumam.

Tikmēr pati arkāde pilnībā atvēlēta laikmetīgās gastronomijas virāžām. Tai ir savs kurators – Bloomberg ēdienu kritiķis Ričards Vainss, kurš arī izraudzījies arkādes iemītniekus. Savu izvēli viņš balstījis uz diviem kritērijiem – radošumu un daudzveidību, un Bloomberg arkādes restorāni piedāvā visdažādāko pasaules virtuvi no Japānas līdz havajiešu un indiešu.

foto: Publicitātes foto

Taču viens no šābrīža aprunātākajiem arkādes iemītniekiem nenoliedzami ir ķīniešu virtuves restorāns Kym’s. Tā pavāram Endrjū Vongam ir viena Mišelina zvaigzne, savukārt restorāna nosaukums esot cieņas apliecinājums viņa vecāku restorānam, kurš pastāvējis 27 gadus.

Kym’s izvietojies divos stāvos, tumšais koks un samta zviļņi interjerā rada mazliet dekadentisku noskaņu, kamēr virtuve ir pavārmāksla tās inovatīvākajā izpildījumā.

Ēdienkartes pamatā ir virkne nelielu uzkodu, kas pie galdiņa sēdošos mudina dalīties, nogaršojot iespējami daudz. Atradīsiet arī ķīniešu virtuves pamatvērtību – Pekinas pīli, tiesa, Endrjū Vonga laikmetīgā interpretācijā.

Tēmas