foto: AFF-USA/REX/ Vida Press
"Amerikāņu saldumiņš" Saša Leina - dumpiniece, kura pa Kannu sarkano paklāju drasē basām kājām
Saša Leina.
Cilvēki
2019. gada 23. februāris, 07:51

"Amerikāņu saldumiņš" Saša Leina - dumpiniece, kura pa Kannu sarkano paklāju drasē basām kājām

Pastaiga

Nospēlējusi galveno lomu Kannās godalgotajā Andreas Arnoldes drāmā Amerikāņu saldumiņš (2016.), Saša Leina (23) kļuva par vienu no spilgtākajām debitantēm kino vēsturē. Un nekavējās atklāti izrādīt savu dumpīgo dabu, pa Kannu sarkanajiem tepiķiem drasējot basām kājām.

Teksasieti Leinu Zvaigznes lomai režisore atrada pludmalē, un kopš tā brīža viņas dzīve ir apgriezusies kājām gaisā. Kā lai citādi nosauc lomu birumu, ko jaunā aktrise pieredzējusi par spīti eksotiskajam izskatam (asinīs esot gan afroamerikāņi, gan maori), kas bijušajai oficiantei vietu starmešu gaismā vis nesolīja.

Jau skolas laikā aizrāvusies ar sportu, Saša par augstu izglītošanos īpaši nebēdāja. Psiholoģijas studijas Teksasas Valsts universitātē viņa tā arī nepabeidza, taču priecājas, ka ir apstiprināta kino augstākajā līgā un spēlēs Neila Māršala filmā Ellespuika – viņas Alise, kuru bērnībā nolaupījušas laumiņas, dzird mirušo balsis.

Sandensā jaunā zvaigzne atklāja, ka nav vis biseksuāla, kā apgalvoja iepriekš, bet dod priekšroku attiecībām ar sievietēm, un šī tēma apspēlēta arī turpat godalgotajā filmā Kameronas Postas nepareizā audzināšana (2018.), kurā titulvaroni atveido Hloja Greisa Moreca.

Zālītes pīpēšana un čilošana, dzejoļu rakstīšana un skaļa raudāšana viņas ikdienā pēc Saldumiņa panākumiem iekļāvās tikpat dabiski kā sarunas ar baložiem.

foto: Publicitātes foto
Filmā Amerikāņu saldumiņš (2016.)

Leina nekad nav alkusi pēc slavas, tāpēc šad tad ļauj, lai mati aizsedz seju, – tā viņa nosprauž savas privātās telpas robežu. “Manuprāt, ir labi, ka sievietes zina, ka viņas var darīt, ko vien vēlas. Ka viņas var darboties jebkurā profesijā,” ir pārliecināta jaunā aktrise.

foto: Joanne Davidson/REX/ Vida Press
Saša Leina kopā ar "Amerikāņu saldumiņa" radošo grupu Kannu kinofestivālā 2016. gadā.

Tēmas