foto: Marija Larionova
Vasara ir galā, bet ne saulesbriļļu sezona. Aktuālie modeļi un jaunākās tendences (+ FOTO piemēri)
Mans favorīts ir viena no šīs sezonas aktuālākajām tendencēm - šauras formas mikro saulesbrilles. Tik ļoti patīk šīs "Prada"
Blogs
2018. gada 17. septembris, 14:32

Vasara ir galā, bet ne saulesbriļļu sezona. Aktuālie modeļi un jaunākās tendences (+ FOTO piemēri)

Liene Stūraine

Jauns.lv

Lai gan vasara ir beigusies, to nebūt nevarētu teikt par saulesbriļļu sezonu. Tie laiki, kad saulesbrilles tika izmantotas pārsvarā, lai aizsargātu acis no ultravioletā starojuma un spožās saules, ir beigušies. Šobrīd tās ir viens no pieprasītākajiem stila aksesuāriem, jo lieliski papildina tēlu vai arī tieši pretēji darbojas kā akcents.

Uzskatu, ka personīgā stila nezūdoša vērtība ir aksesuāri un viens no maniem mīļākajiem aksesuāriem ir tieši saulesbrilles - tās valkāju ikdienā, neatkarīgi no gadalaika un atrašanās vietas.  Saulesbrilles pieskaņoju apģērbam vai arī dodu iespēju tām dominēt koptēlā. 

Šodien blogā sadarbībā ar salonu "Pasaules Optika" piedāvāju ieskatu aktuālākajās saulesbriļļu modes tendencēs no vadošajiem pasaules augstās modes zīmoliem. 

foto: Elizabet Jane Ruben

PRADA

Viena no šīs sezonas izteiktākajām tendencēm ir šauras formas mikro saulesbrilles, kas tik ļoti bija raksturīgas 80. un 90. gadiem. Itāļu izsmalcinātās elegances zīmola "Prada" ģeometriskās formas saulesbrilles ar krāsaino svītras akcentu šajā vasarā valkāja lielākā daļa vadošo stila noteicēju.

foto: Elizabet Jane Ruben

Netradicionālas ģeometriskās formas saulesbrilles smalkos metāla rāmjos ar dubulttiltiņu būs lieliska izvēle drosmīgākajām modes mīļotājām gan ikdienā, gan saviesīgam pasākumam.

foto: Elizabeth Jane Ruben
foto: Elizabet Jane Ruben

VERSACE

"Versace" iemieso seksualitāti un sievišķību, kas atspoguļojas arī zīmola briļļu modeļos. Pateicoties ļoti spilgtiem, drosmīgiem ornamentiem un krāsām "Versace" saulesbrilles nepaliks nepamanītas. 

foto: Elizabet Jane Ruben
Krāsaini briļļu rāmji lieliski atsvaidzinās tēlu, kuru veido monohroms jeb vienkrāsains apģērbs. Saulesbrilles "Versace"

Zīmolam tik raksturīgie barokālie raksti un izteiksmīgais zelta logo ar medūzu, kas rotā briļļu kājiņas, radīts jau 90. gados un kļuvis par ikonisku elementu zīmola rokrakstā. Apvienojumā ar masīviem tauriņformas rāmjiem šīs brilles īpaši patiks tām sievietēm, kuras vēlas izcelt savu personību. 

Romantiskākām būtnēm piemērota izvēle būs rotaļīgā tauriņu apdruka aktuālajos pasteļtoņos. 

foto: Liene Stūraine

MIU MIU

Jau pāris gadus briļļu modē ir aktuālas 50. un 60. gadu kaķacs formas brilles, bet šajā sezonā tās ieguvušas izteiksmīgus rāmjus. Lielisks akcents tēlam būs futūriski ietvari baltā krāsā, kas kontrastē ar melni tonētām lēcām.  

foto: Liene Stūraine
Retro stila kaķacs formas saulesbrilles no "Miu Miu"

Liela uzmanība tiek pievērsta detaļām – rāmī iestrādātiem mirdzošiem akmentiņiem un liela izmēra zīmola logo. Šobrīd viena no raksturīgākajām tendencēm modē ir logomānija, tāpēc zīmoli tos labprāt izceļ. 

Dolce&Gabbana

"Dolce&Gabbana" jaunāko kolekciju raksturo netradicionālas formas, drosmīgi motīvi ar rozēm un ģeometriskiem rakstiem, rāmjos iekausētām īstām mežģīnēm, izsmalcinātiem rotājumiem un uzkrītošiem logotipiem.

foto: Elizabet Jane Ruben
Šīs apjomīgās tauriņformas brilles masīvajos rāmjos ar izteiksmīgo motīvu un zelta tiltiņu noteikti nepaliks nepamanītas.

Vēl viens ārkārtīgi novatoriska dizaina modelis "clip on" ar šobrīd tik aktuālo leoparda rakstu no "Dolce&Gabbana" dod iespēju nomainīt un izvēlēties vienu no 3 dažādiem priekšējiem rāmjiem atbilstoši garastāvoklim un koptēlam.

foto: Elizabeth Jane Ruben
Dzīvnieku raksti dod eksotisku un rotaļīgu efektu izvēlētajam tēlam. Saulesbrilles "Dolce&Gabbana"
foto: Elizabeth Jane Ruben
"Dolce&Gabbana" clip on modelis

Kā redzat, jauna sesona, jaunas tendences! Aksesuāru nekad nevar būt par daudz, turklāt tiem ir jābūt izcilas kvalitātes. Gan šie modeļi, gan daudzi citi plašā klāstā pieejami "Pasaules Optikas" veikalos.