Garšīgi
2018. gada 7. jūlijā, 07:25
Recepte tiem, kam nepatīk sarežģīt dzīvi: sāļie ķimeņu cepumi
Temperatūra cepeškrāsnī ir gana augsta, tāpēc uzmanies, lai cepumi neapdeg.
1 stunda 20 minūtes pagatavošanai
Vajadzēs:
- 400 g miltu
- 250 ml remdena ūdens
- ½ ēdk. sāls
- olīveļļa apziešanai
- ķimenes
Pagatavošana:
1. Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli un ķimenes. Vidū izveido iedobīti un uzmanīgi ielej ūdeni.
2. Pamazām no malām iejauc miltus, līdz izveidojas viendabīga konsistence.
3. Liec uz miltaina dēlīša un 5 minūtes sparīgi mīci – mīklai jābūt gludai un vijīgai, lai nelīp pie rokām. Ja līp, pieber vēl miltus.
4. Liec ar eļļu ieziestā bļodā, pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 45 minūtēm.
5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 230 grādiem.
6. Mīklu sadali tenisa bumbiņas lieluma porcijās, katru izveltnē ļoti plānu un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
7. Ievieto krāsnī un cep 10–12 minūtes. Uzmanies, lai neapdeg!