2 receptes, kā mājās pagatavot aromātisku etiķi
Pašgatavotus etiķus var glabāt pat ilgu laiku - no pusgada līdz gadam.
Garšīgi

2 receptes, kā mājās pagatavot aromātisku etiķi

Jauns.lv

Aromātisku etiķi var pagatavot arī mājas apstākļos. Jaunu garšu cienītājiem žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā estragona un ķiploku-čili etiķa receptes.

Estragona etiķis

Ļoti noderīgs tām saimniecēm, kuru saimes iecienījušas ēdienus ar klasiskajām Bernes vai Holandes mērcēm, estragona etiķa piešprice tās padara īpaši saderīgas ar zivju ēdieniem. No receptē dotā sanāk aptuveni 1 l gatavās produkcijas.

Vajag: 2 saujas svaiga franču (tas ir daudz aromātiskāks!) estragona, 1 litru baltvīna vai ābolu etiķa.

Dari tā:

liec visu traukā un atstāj, lai nedēļu ievelkas. Tad izkās un salej pa pudelēm. Tumšā, vēsā vietā vari glabāt 6 mēnešus.

 

Ķiploku un čili etiķis

Noderēs ne tikai pikantais etiķis, bet arī iemarinētie čili, un ķiplociņi būs labi kādai sildošākai zupai vai sautējumam. No receptē dotā sanāks četras 250 ml burciņas.

Vajag: 600–700 ml baltvīna etiķa, 300 g svaiga čili, 10 ķiploka daiviņas.

Dari tā:

čili nomazgā, nosusini papīra dvielī un sagriez gareniski 4 daļās (esi uzmanīga – ar rokām neierīvē acīs!), ķiplokus nomizo, pārgriez uz pusēm. Vienādi sadali pa traukiem un pārlej etiķi. Liec tumšā vēsā vietā. Pēc mēneša gatavs. Var glabāt gadu.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock