Karsta un garda uzkoda - cepts kamambērs ar sviestā sautētiem āboliem
Liec uz pannas sieru un pannu – krāsnī. Cep 20 minūtes. Labu ēstgribu!
Garšīgi

Karsta un garda uzkoda - cepts kamambērs ar sviestā sautētiem āboliem

Jauns.lv

Cepts Kamambēras siers ir klasika. Viegli pagatavojama, ļoti garšīga un sātīga klasika. Vislabāk kā uzkoda vai pat beigās kā deserts. Tikai atceries, ka sieram, kuru cepsi, jābūt bez jebkāda cauruma, tapēc svarīgi izvēlēties labu un kvalitatīvu. Ja ne, tad siers iztecēs pa pannu.

Sastāvdaļas:

270 g nomizotu ābolu, sagriezti kubiņos

35 g sviesta

1 tējk. timiāna lapiņu

30 g brūnā cukurniedru cukura

nedaudz muskatrieksta

¼ tējk. kanēļa

1 vesels (250–300 g) Kamambēras siers (Normandijas)

Pagatavošana:

 Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Katlā izkausē sviestu, pievieno timiānu, cukuru, muskatriekstu, kanēli un ābolus un uz mazas liesmas pasautē, līdz āboli ir mīksti, bet saglabā vēl savu formu. Tas varētu būt 5–7 minūtes. Noņem no liesmas un noliec malā, kamēr cepas siers. 

Liec uz pannas sieru un pannu – krāsnī. Cep 20 minūtes. Siers būs viegli uzpūties. Ļoti uzmanīgi, lai nesaplēstu, pārcel uz kāda šķīvja un blakus vai virsū liec ābolus. Pasniedz karstu.  

Recepte un foto:

cetrassezonas.lv