Pasaule satrūkusies. Rītiņš lepni gatavo vārnas
Interneta vietnē „Twitter” restorāns „Vincents” ievietojis foto ar savu šefu Mārtiņu Rītiņu, kurā slavenais pavārs satvēris katrā rokā pa vārnai un gatavojas taisīt maltīti no šiem ne īpaši labu slavu iemantojušajiem putniem. „Visai bieža aina mūsu virtuvē pēdējās dienās. Šefs un vārnas!” nosaukts šis foto.
Daļa tautas komentāros par Rītiņa aktivitāti ir satrūkusies. „Šmorējat putnu pasaules šimpanzes, bet galvenais – nevarat zināt, kurā misenē tas putns ir ieturējies&cik toksisks=”; „Rītiņš nupat zaudēja savu pievienoto vērtību :(„; „Drīz kaijas, zvirbuļi un baloži?”; „Un vispār - vai tad vārnas drīkst šaut???”; „Nu - žurkas arī! Tās arī ieteiksiet krāmēt uz šķīvja?”
Rītiņš pavisam nesen žurnālam „100 labi padomi” atzina: „Vārnai ir visveselīgākā putnu gaļa, ko vari ēst, lai gan nav nekur teikts, ka tā ir arī pati garšīgākā. Taču, ja prot sagatavot, nav nekādas vainas! Man ir kādas trīs receptes – esmu to lietu pētījis. Angļiem ir pat tāda tautasdziesma, kur vārnas iecep pīrāgā un, kad tās attaisa, tās sāk dziedāt, un to visu ceļ galdā karalim! Slavenais britu pavārs Hestons Blūmentāls to ir izmantojis, tikai viņš savā receptē par vārnu uzdod balodi. Es esmu spēris soli tālāk. Arī vienā no pasaules atzītākajiem restorāniem – Kopenhāgenas Noma – tās šefpavārs Renē Radzepi arī pasniedz vārnas...”
Kasjauns.lv/ Foto: Facebook.com