Bārene kategoriski nevēlas, lai viņu adoptē sabiedrības dāma Kardašjana
Viesojoties Taizemes bērnunamā, sabiedrības dāmai Kimai Kardašjanai ļoti iepatikās taizemiešu meitenīte Pinka. Tik ļoti, ka viņa gribēja bērnu adoptēt.
Slavenības
2014. gada 22. novembris, 06:43

Bārene kategoriski nevēlas, lai viņu adoptē sabiedrības dāma Kardašjana

Jauns.lv

Amerikāņu sabiedrības dāma Kima Kardašjana vēlējusies adoptēt 13 gadus vecu taizemiešu bāreņu nama audzēkni, taču meitene viņai atteikusi. Viņa labāk dzīvojot trūkumā un palīdzot savai valstij nekā brauc līdzi šai sievietei!

Nabadzīgā taizemiešu bāreņu namā dzīvojoša tīņu vecuma meitene noraidījusi realitātes šova zvaigznes Kimas Kardašjanas piedāvājumu viņu adoptēt un vest sev līdzi viņpus okeānam, kur meiteni gaidītu pārticīga un bagāta dzīve. 13 gadus vecā Pinka apgalvo, ka trīcējusi aiz saviļņojuma, kad uzzinājusi, ka multimiljonāre Kardašjana vēlas viņu adoptēt, taču izvēlējusies palikt Taizemē, kur grib turpināt studijas un būt noderīga savai nabadzīgajai dzimtenei un palīdzēt citiem bāreņiem, ar kuriem kopā augusi.

Kima kopā ar ģimeni apmeklēja bērnu namu Taizemes Phang Nga procincē, – reģionā, kur 2004. gada postošajā cunami gāja bojā vairāk nekā 4000 cilvēku.

Smaidīgā Pinka tūlīt pat sadraudzējās ar Kimu un sabiedrības dāma uzdāvināja mīlīgajai meitenei rokassprādzi. Taču, kad meitenei pastāstīja, ka realitātes šova zvaigzne izteikusi vēlmi viņu adoptēt, Pinka atteica: „Ikviens vēlas citādu vai labāku dzīvi, man šķiet. Taču, kad par to padomāju, es sapratu, ka man tas nederēs, jo man tik daudz no kā nāktos šķirties. Es nebiju tam gatava.”

Taisnības labad jāprecizē, ka Pinka nav bārene. Viņas mamma Rouza (44) aizsūtīja meitu uz bāreņu namu, jo tēvs ģimeni pameta, bet mamma ir pārāk trūcīga, lai spētu rūpēties un izskolot meitu.

Kima bāreņu namā viesojās šā gada aprīlī, kad Pinkai bija vien 12 gadu. Pēc vizītes Kardašjana TV kameru priekšā teica: „Kad tu satiec kādu ar ko tik labi saproties, tu nespēj domāt neko citu, kā vien to, kā izmainīt viņas dzīvi. Manuprāt, doma par adopciju būtu lieliska. Es burtiskā nozīmē nespēju beigt par viņu domāt. Es pastāstīju [vīram] Kanjem. Es teicu – šī meitene ir tik jauka un tik mīlīga, es viņu adoptētu.”

Drīz pēc tam Kima šo domu atmeta, jo mamma Krisa norāja, ka meita adopciju uztverot gluži kā došanos iepirkties. Savukārt adopcijas jautājumos zinošas amatpersonas izteicas, ka adoptēt bērnus no Taizemes „esot ļoti, ļoti sarežģīti”.

Taču bāreņu nama vadītājs jau bija paspējis aprunāties ar Pinku un pastāstīt par TV šovā izskanējušo vēlmi par adopciju. Lai gan meitene bija saviļņota, viņa pateikusi pieklājīgu, bet striktu „nē”.

Kima bija tā aizrāvusies ar taizemiešu meitenīti un ideju par adopciju, ka bāreņu namu apciemoja divas reizes. Pinka norāda, ka ne viņa, ne citas meitenes nav zinājušas, kas ir Kardašjana. „Kad viņa ieradās, bija sajūta, ka es biju pirmā uz kuru viņa paskatījās un kam uzsmaidīja,” atceras Pinka. „Mēs uzreiz sapratāmies. Manuprāt, viņa ir patiešām skaista un ļoti jauka. Man patika mūsu tikšanās un patika būt televīzijā.”

Bāreņu nama istabiņā Pinka (īstajā vārdā Ladavana Tonga-Keava) mitinās kopā ar piecām citām meitenēm. Viņām nav pat savu gultu. Bērni nakšņo uz matračiem, kas salikti uz grīdas.

Katru dienu kopā ar divām citām meitenēm Pinka mēro 100 jūdzes garu ceļu ar autobusu uz provinces labāko valsts skolu. Tikai trīs no viņām izturējušas grūtos skolas iestājeksāmenus. Meitene ceļas piecos rītā un atgriežas bāreņu namā ap sešiem vakarā.

Vakaros un nedēļas nogalēs Pinka palīdz pieskatīt jaunākos bērnus. Meitene nākotnē sapņo mācīties Taizemes universitātē un kļūt par gidi vai skolotāju. „Es vēlos palīdzēt savai zemei,” viņa norāda. „Es gribu, lai cilvēki apmeklē un izzina Taizemi, un labāk izprot manu valsti. Tāpēc arī domāju par gides profesiju.”

Pinkas mamma Rouza dzīvo netālu esošā ciematā, un audzina meitenes jaunāko brāli. Viņa katru dienu apmeklē bāreņu namu, kur gatavo ēst un palīdz uzkopt mitekli, kur dzīvo viņas meita un vēl 24 citi bērni.

„Es ar mammu runāju par Kimu un viņa teica –  ‘Kad tu pabeigsi skolu un pati varēsi par sevi parūpēties, es tev došu atļauju iet un dzīvot ar Kimu, ja to vēlēsies.’ Taču citi bērni man ir kā brāļi un māsas, un es nevarēju viņus pamest. Viņi ir mana ģimene, un es nevarēju tā vienkārši aiziet un viņus atstāt.”

„Es vēlētos viņu kādudien atkal satikt, ja tas būtu iespējams,” norādīja Pinka, kad viņai apjautājās, vai gribētu vēlreiz satikties ar Amerikā populāro sabiedrības dāmu. „Ne tikai ar Kimu – bet arī ar viņas vīru un meitu. Es vēlētos satikt visu viņas ģimeni.”

Kad sabiedrības dāma apmeklēja bērnu namu, viņa nezināja, ka Pinka patiesībā nav bārene un visā vizītes laikā meitenei līdzās bija mamma.

„Es jutos ļoti lepna, kad padzirdēju, ka šī slavenā lēdija vēlas adoptēt Pinku, taču tajā pašā laikā es nevēlējos, lai viņa dodas prom ar Kardašjanu ģimeni. Viņa ir ļoti jauna, un man viņas ļoti pietrūktu,” norāda mamma Rouza.

Bāreņu nama dibinātājs Bhudits Manejaks paaicināja Pinku nostāk, lai pastāstītu meitenei par Kimas izteikto vēlmi, ko bija dzirdējis no šova veidotājiem. „Es padomāju – ‘Ak, mans dievs, lai gan to būtu grūti īstenot, Pinkai tā būtu laba iespēja, ja viņu adoptētu tik bagāta ģimene. Taču es nolēmu, ka galavārds jāsaka meitenei pašai. Es Pinkai pavaicāju, vai viņa vēlētos doties līdzi Kardašjanai un viņa sacīja – ‘Nē, mana ģimene ir šeit, un es vēlos palikt šeit.”

Bāreņu nama dibinātājs atzīst, ka lepojas ar to, cik nobriedušā veidā Pinka tikusi galā ar visnotaļ sarežģīto situāciju. „Viņa šeit ir laimīga,” norāda vadītājs. „Viņai te ir laba dzīve. Un arī laba izglītība. Viņa ir gudra. Viņa saņem labas atzīmes un apmeklē labāko skolu. Viņa sev veido labāku dzīvi nākotnē, un, kas pats svarīgākais, – viņa pati pie tā strādā saviem spēkiem. Mēs šeit mācām bērniem nemeklēt tikai ērtāku dzīvi. Ja viņi kaut ko saņem par brīvu, tas šķiet brīnišķīgi, taču viņi nevarēs justies lepni, ja paši pie tā nebūs strādājuši.”

Kopš vizītes Kardašjanas ar bāreņu namu nav vairs sazinājušās. Ģimene solījusi atbalstīt baseina celtniecību, taču tas aizvien nav īstenojies.

Kardašjanas viesojas bāreņu nama Taizemē

Kima Kardašjana paziņo mammai, ka grib adoptēt taizemiešu meitenīti

Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmumi no video