Neticami! Šogad par visskatītāko seriālu Amerikā kļuvusi multfilma "Bluey"
foto: Billy Bennight/AdMedia/SIPA/Scanpix
Animācijas seriāla "Bluey" varoņi - Bluey un Bingo.
TV

Neticami! Šogad par visskatītāko seriālu Amerikā kļuvusi multfilma "Bluey"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Austrālijas animācijas televīzijas seriāls bērniem "Bluey" ir kļuvis par skatītāko seriālu Amerikā.

Neticami! Šogad par visskatītāko seriālu Amerikā k...

““Bluey” tagad ir Nr. 1 skatītākais seriāls (no visiem seriāliem) Amerikā 2024. gadā. Neticami,” sociālajā tīklā “Instagram” raksta “Bluey” izpildproducents Deilijs Pīrsons, Kvīnslendā bāzētās studijas “Ludo Studio” direktors un līdzdibinātājs.

Austrālijas animācijas seriāls “Bluey” pirmo riezi uz ekrāna parādījās 2018. gadā, un kopš tā laika ir piesaistījis ne tikai bērnu, bet arī pieaugušo uzmanību. Saskaņā ar “Nielsen” reitingu seriāls ierindojas otrajā vietā starp visstraumētākajiem seriāliem 2023. gadā - noskatītas 43,9 miljards minūtes. Pirmajā vietā ierindojās seriāls “Suits” - 57,7 miljardu noskatīto minūšu. Šogad, saskaņā ar “Nielsen Media Research”, “Bluey” sasniedzis 35 miljardu minūšu skatījumu, informē "Variety".

Šos rādītājus seriālam “Bluey” palīdzēja sasniegt īpašā epizode “The Sign” (tulkojumā "Zīme"), kas pirmajās septiņās dienās pēc iznākšanas, saskaņā ar straumēšanas servisa “Disney+” datiem, globāli ieguva 10,4 miljonus skatījumu. Saskaņā ar tirgus izpētes giganta datiem, seriāls “Bluey” gatavojās apsteigt populārāko programmu bērniem “Cocomelon”. 

Seriāls 2024. gada “Logie Awards” ieguva balvu kā labākā bērnu programma. 2024. gada Kvīnslendas Mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā galvenais multfilmas komponists Džofs Bušs uzvarēja divās kategorijās. 2021. gada janvārī “Bluey The Album” kļuva par pirmo Austrālijas bērnu albumu, kas ierindojies “ARIA” albumu topa augšgalā. 2020. gadā “Bluey” ieguva Starptautisko “Emmy Kids” balvu kā labākā pirmsskolas vecuma programma.