Trakā pasaule
2024. gada 6. septembrī, 12:19

VIDEO: populārs jūtūberis grib, lai robotsuns rej - šis viņam uzšauj ar liesmu metēju!

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Sociālajos tīklos plašu ažiotāžu izraisījis amerikāņu jūtūbera IShowSpeed jeb Darena Votkinsa jaunākā video, kurā viņš mēģinājis “dresēt” robotsuni, taču rezultātā pašam nācās laisties lapās, lai nepārvērstos par cepeti.

VIDEO: populārs jūtūberis grib, lai robotsuns rej ...

Ar ekscentriskiem video slavenais jūtūberis liek robotsunim riet, bet četrkājainais robots viņam uzšāva ar liesmu metēju. “Vells parāvis!” — un neveiksmīgajam dresētājam nācās ielēkt baseinā, taču ar to likstas nebeidzās, jo suns turpināja viņu apšaudīt ar liesmu metēju. Nav zināms, vai jūtūberis guva apdegumus, vai tika sveikā.

Garākā video redzams, kā jūtūberis izsaiņo robotsuni, veic iestatījumus un izmēģina komandas.

Tīmekļa vietnē “Interesting Engineering” vēstīts, ka konkrētais robotsuns izgatavots, balstoties uz Ķīnas robotikas uzņēmuma “Unitree” modeli Go2, bet satura veidotājs apgalvojis, ka šis robots tika importēts no Ķīnas un izmaksāja 100 000 ASV dolāru (apmēram 90 000 eiro).

“Interesting Engineering” norāda, ka šis robotsuns izskatās līdzīgs ASV firmas “Throwflame” tirgotajam “Thermonator” modelim, kura cena ir 9420 ASV dolāri, — tas spēj izšaut liesmas līdz 9 metru attālumā, tā akumulatoram ir stundu darbības laiks, bet pats robots ir attālināti vadāms ar viedtālruni, izmantojot Wi-Fi un “Bluetooth” savienojumu. Robotam ir iebūvēta kamera, šķēršļu pārvarēšanas sensors un lāzera tēmēklis.