Šovs "Četri uz koferiem" Filipīnās

Šovā "Četri uz koferiem" klāt sezonas noslēdzošais brauciens! Uz Filipīnām dodas raiba un neparasta kompānija – pasākumu producente Elita Mīlgrāve, ...

gallery icon
25
Slavenības
2024. gada 16. maijs, 12:12

Markus Riva ved latviešus uz Manilas graustu rajoniem. Tur redzētais šokē

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

TV šovā "Četri uz koferiem" Filipīnu ceļojumā atbildību par programmu uzņemas dziedātājs Markus Riva. Tā kā pagaidām “piķis nav problēma”, ceļabiedri – producente Elita Mīlgrāve, satura veidotāja Yana Bruk un karsto punktu žurnālists Sandijs Semjonovs – bez bēdu var turpināt baudīt Filipīnu galvaspilsētu Manilu un apskatīt, ko tad piedāvā šī svelmaini eksotiskā un krāšņā pilsēta.

Termometra stabiņš joprojām ne mirkli nav noslīdējis zem plus 30 grādiem, tāpēc Markum nav nemaz tik vienkārši no rīta piecelt savus ceļabiedrus, no kuriem dažs labs gulēt aizgājis vien piecos. Tomēr viņš ir gana nepacietīgs doties prom no tarakānu iemīļotās viesnīcas, jo saplānojis visai spraigu programmu, kā arī atradis jaunas naktsmājas.

Kad beidzot visi nonākuši jaunajā viesnīcā, tā jo īpašu iespaidu atstāj uz dāmām. Elita atzīst, ka Markus rāda klasi, bet Yana piebilst: “Viņš ir tāds fancy pats un atrada mums tādu vietiņu, kur visur ir tīri, visur ir jauns, skaisti, smuki – nu kā Markus.” Uz jumta viesu ērtībām ir pat peldbaseins ar skatu uz Manilu. Vai grupa to vispār var atļauties?

Markus saviem ceļabiedriem ieplānojis parādīt Manilas dažādās sejas, tāpēc pirmajā dienā ved viņus uz pilsētas rajonu Tongo, kas ir visblīvāk apdzīvotais un reizē arī viens no baisākajiem lielpilsētas rajoniem. 35 procenti Manilas iedzīvotāju dzīvo ļoti vienkāršos apstākļos, un liela daļa no viņiem ir apmetušies tieši Tongo. Šis gan ir parasts dzīvojamais rajons – ar šaurām ieliņām, necilām mājām un pat dažiem transporta līdzekļiem pie tām –, šeit mitinās tāda kā vidusšķira. Pamanījuši, ka bērni spēlē uz ielas kādu spēli, līdzīgu mums labi pazīstamajam novusam, Markus un Sandijs arī vēlas piedalīties, par ko bērni ir sajūsmā. Arī Yana Bruk izmēģina roku, lai arī nav pat novusu ne reizi dzīvē spēlējusi.

Tad atklājas, ka šis ir bijis tikai “pārejas posms” un īstais pārsteigums, patiesi baisais graustu rajons, saukts par Happyland, ir pāri ielai. Izrādās, ka filipīniešu valodā happy nozīmē ‘atkritumi’, nevis ‘laime’. Tātad tā ir atkritumu, ne laimes zeme… Tas ir īsts graustu rajons, kur vienatnē neiesaka iegriezties. Bariņā pārvietoties var diezgan droši, lai arī šajā rajonā esot viens no augstākajiem noziedzības līmeņiem valstī un noziegumus izmeklēt un vainīgos atrast neviens īpaši nesteidzot. Graustu rajons patiešām pārsteidz ceļotājus un sagādā visiem pamatīgu kultūršoku.

foto: Publicitātes
Graustu rajonā.

Elita saka, ka ir grūti uz to skatīties: “Man atstāja drausmīgu iespaidu. Lai arī mēs tur staigājām it kā smaidīgi, jo viņi ir ļoti laipni cilvēki, ļoti atsaucīgi, pat neticami laipni tai situācijai, kādā dzīvo.” Markus atzīst, ka šis viss ir kas negaidīts arī viņam pašam, un viņu pārsteidz neciešamā smaka, ko rada atkritumi, ar kuru šķirošanu iedzīvotāji nodarbojas. Arī Yanai ir šoks, viņa uz mirkli zaudē pat valodu: “Man bija tāda nepatīkama sajūta, tāpēc ka mēs tur ejam kā tādi baltie, bagātie cilvēki un skatāmies uz viņiem kā uz kaut kādiem dzīvniekiem zoodārzā.” Vienīgi Sandijs uz notiekošo raugās pragmatiski – tā ir daļa no pasaules, daļa no dzīves, ir jāsaprot, ka liela daļa pasaules dzīvo trūkumā.

foto: Publicitātes
Elita ar graustu rajona bērniem.

Taču arī šeit cilvēki dzīvo, priecājas, izklaidējas un brīvo laiku pavada ar vienu no filipīniešu iemīļotākajām nodarbēm – karaokes dziedāšanu. Karaokes dziedātājiem pievienojas Markus un graustu iedzīvotājiem par lielu prieku sarīko īstu koncertu, nodziedot Tīnas Tērneres dziesmu "The Best".

Pēc iespaidiem bagātās ciemošanās graustu rajonos vakariņas Markus ieplānojis ļoti nomierinošas – sestā lielākā pasaules tirdzniecības centra restorānā ar skatu uz saulrietu. Ar to gan diena nebeidzas – vēl obligāti  jāizbauda filipīniešu slavenā dziednieciskā masāža. Vienīgā bēda, ka Markus nav neko rezervējis, bet cer uz veiksmi, taču tā tik viegli rokās nedodas. Kad beidzot sanāk atrast salonu, kurā ir pieejamas brīvas vietas, visi ir priecīgi, vienīgi Sandiju masāžas laikā mulsina stenēšana aiz sienas – kas tur notiek?

Otrajai dienai Markus ir sarūpējis kaut ko ļoti savdabīgu – filipīniešu tradicionālās cīņu mākslas arnis nodarbību! Lai piedalītos treniņā, visi tiek ietērpti atbilstošos tērpos un apbruņoti ar ieročiem – bambusa nūjām.

foto: Publicitātes
Apgūstot vietējo cīņas mākslu.

Ceļabiedri ir pārsteigti par šo izklaidi, tomēr atzīst, ka tā bijusi interesanta pieredze. Pārbaudījums pēc nodarbības – visiem tiek piedāvāta iespēja pamēģināt ar bambusa nūju trāpīt pasniedzējam Čārlijam, kuram ir melnā josta šajā cīņā. Vai kādam tas izdosies? To lūkojiet šo sestdien kanāla "360TV" šovā "Četri uz koferiem"!