Trakā pasaule
2024. gada 14. marts, 08:48

"Strādā neglītās un stulbās," latvietes paziņojums saceļ vētru soctīklos

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Latvijas sociālajos tīklos plašu rezonansi guvis kādas jaunas daiļavas publiskotais video. Tajā viņa kategoriski paziņojusi par savu dzīves pozīciju - viņa uzskata, ka meitenēm nav jāstrādā. Vismaz viņa pati to netaisās darīt.

Sēžot automašīnas salonā, meitene dalījās savās pārdomās. "Es negrasos strādāt. Nesaprotu, kāpēc man jāstrādā. Es noteikti nestrādāšu," meitene iesāk savu runu. Pēc viņas teiktā, viņa strādājusi 16 vietās, taču viņai nepatika.

Kāpēc? Viņasprāt, visi vadītāji ir "slimi". Grib, lai cilvēki dara lielu darbu par mazu algu. "Vadība bija nepatīkama praktiski visās darbavietās. Pieļauju, ka viņi paši ir ļoti nelaimīgi. Uzskatu, ka meitenēm nav jāstrādā. Ja vien tu neesi neglīta vai stulba," apgalvo jaunā dāma.

Pēc meitenes domām, ir cienījama alternatīva: ja ar galvu viss kārtībā, var apprecēties, laist pasaulē bērnus, sēdēt mājās, uzrakstīt grāmatu ar receptēm, tikt pie pāris suņiem - un dzīve būs skaista un brīnišķīga.

Komentāros cilvēki šādus paziņojumus uztvēra ar lielu ironijas devu:

"Es no sava trīsbērnu karuseļa uz darbu gāju kā uz atpūtu. Un ar savu trīsbērnu mammas pieredzi visus dienas darbus izdarīju ātri un perfekti jau 2 stundās, kamēr mani bezbērnu kolēģi bez šādas emulatora pieredzes vilka visu dienu kā gumiju."

"Vai esat dzirdējis, kāpēc viņa negrib strādāt? Un es viņai piekrītu - par vadību, atbildību, atalgojumu. Bet citādi - tur jāskatās."

"Kāds te pareizi pateica, ka tur, kur ir pieprasījums, ir arī piedāvājums. Pēc manām veselīga pāra dinamikas vērtībām tas šķiet pilnīgi perverss dzīvesveids, bet varbūt kādam tas patiks. Un lai viņš ar to dzīvo. Turpināšu meklēt partneri ar veselīgu emocionālā intelekta līmeni."

"Meitenei vēl visa dzīve priekšā, tiesa, domas vēl mainīsies. Īpaši par - "dzemdē bērnus un sēdi mājās".

"Bet vecumdienās raudās, ka pensijas nav."

Tēmas