Slavenības
2024. gada 21. februāris, 12:25

Par seksuālu uzmākšanos aktrisei arestēts slavens japāņu režisors

Jauns.lv

Pēc apsūdzībām par seksuāla rakstura uzbrukumu Tokijā arestēts pazīstams japāņu aktieris un režisors Hideo Sakaki.

Japāņu mediji, atsaucoties uz policijas ziņojumiem, vēsta, ka apsūdzība vērsta par incidentu, kas it kā noticis 2016. gada maijā. Sakaki apsūdzības sauc par nepatiesām.

Incidents esot noticis Sakaki dzīvesvietā, kurp viņš uzaicinājis aktrisi, kam solījis dot padomus, kas noderēs, darbojoties kinoindustrijā. Sarunas laikā režisors lūdzis aktrisei novilkt drēbes, lai viņš varētu pārliecināties, kādi un vai viņai ir tetovējumi, tāpat teicis - kailumu varot izmantot, lai kāptu pa karjeras kāpnēm.

Jau 2022. gada martā Sakaki nonāca mediju uzmanības centrā pēc kāda nedēļas izdevuma ziņotā, ka režisors uzmācies četrām sievietēm. Sakaki atzina, ka ar trijām viņam sekss ir bijis, taču ar abpusēju piekrišano. Ar ceturto gan viņam nekādu attiecību neesot bijis, apgalvoja Sakaki, kurš nu ir jau 53 gadus vecs.

Hideo Sakaki ir Japānā atzīts režisors jau kopš 2003. gada, bet pēc apsūdzību nākšanas klajā atceltas viņa divu jaunāko filmu pirmizrādes. Tāpat zināms, ka seksuāla rakstura apsūdzības no trim sievietēm izvirzītas pret aktieri Kinošitu Houku, kas ir Sakaki labs draugs un piedalījies vairākās viņa filmās.

Tēmas