Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai - 30! Trīsdesmit fotomirkļi aktrises dzīvē
Aktrisei Ilzei Ķuzulei – Skrastiņai 2015. gada 12. martā paliek 30 gadi.
Slavenības
2015. gada 12. marts, 14:20

Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai - 30! Trīsdesmit fotomirkļi aktrises dzīvē

Jauns.lv

Šodien, 12. martā, 30 gadu jubileju svin Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Lūk, daži zīmīgi fotomirkļi no aktrises dzīves!

Ilze Ķuzule-Skrastiņa ir jaunākais bērns dzejnieces Māras Zālītes un handbola trenera Jāņa Ķuzuļa ģimenē. Ilze mācījās Rīgas 49. vidusskolā, jau kopš bērnības dejojusi tautas deju kolektīvos, tostarp arī TDA “Rotaļa”. Beigusi Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktieru kursu un 2007. gadā kļuva par Dailes teātra aktrisi. Bet jau nākamajā gadā Ilze Ķuzule-Skrastiņa saņēma “Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā „Gada jaunā skatuves māksliniece”.

Jubilāre filmējusies arī vairākos seriālos – tostarp “Svešā dzīve”, “UgunsGrēks” un “Ēnu spēles”, kā arī kopā ar grupu “Dzelzs vilks” iedziedājusi hitu “Sažņaudz man rokas”, kas 2008. gadā saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu.

Teātrī Ilze Ķuzule-Skrastiņa satika arī savu mūža mīlestību – skatuves kolēģi Artūru Skrastiņu. Tiesa gan, viņu liktenīgā saskatīšanās notika ārpus darba – peldbaseinā! Ilze un Artūrs 2008. gada Ziemassvētkos apprecējās, bet jau 2010. gada pavasarī ģimenē pasaulē nāca dvīnīši Marats un Emīlija.

Ilze Ķuzule-Skrastiņa, “Dzelzs vilks” - “Sažņaudz man rokas”


Kasjauns.lv/Foto: no Izdevniecības “Rīgas viļņi” arhīva, Evija Trifanova/LETA, Dailes teātra publicitātes foto, Jāņa Ķuzuļa arhīvs