Amerikāņu multimiljonārs ir apņēmies nodzīvot līdz 114 gadiem, palīdzēs īpaša metode
Robs Dairdeks (foto: "Wikipedia")
Trakā pasaule
2023. gada 11. augusts, 18:11

Amerikāņu multimiljonārs ir apņēmies nodzīvot līdz 114 gadiem, palīdzēs īpaša metode

Jauns.lv

Amerikāņu multimiljonārs un bijušais sportists Robs Dairdeks dienā guļ sešas stundas, ēd tikai divas reizes, meditē īpašā kapsulā un veic citus stingri reglamentētus pasākumus ar mērķi nodzīvot vienu miljonu stundu jeb apmēram 114 gadus.

Kādreizējais profesionālais skeitbordists un televīzijas realitātes šovu zvaigzne pēdējo gadu desmitu veltījis sava dzīvesveida pilnveidošanai, lai nodrošinātu ilgam mūžam nepieciešamo veselību. Ikdienas paradumi, tādi kā meditācija, vingrojumi un rūpīgi izvēlēta pārtika viņu padarījusi enerģijas pārpilnu un laimīgāku ikdienā, viņš izteicies izdevumam “Insider”. Tādēļ viņš grasās šādu režīmu ievērot līdz savai pēdējai stundiņai. “Pēdējo desmit gadu laikā esmu kļuvis daudz veselīgāks, tādēļ man nav nekādu šaubu, ka būšu veselīgāks un laimīgāks līdz pat mūža beigām,” izteicies 49 gadus vecais Dairdeks.

Kāda ir viņa ilgdzīvošanas metode, kuru ievēro katru dienu?

Viņš mostas agri — starp četriem un pieciem no rīta. Pēc piecelšanās viņš nostājas uz svariem, lai pārbaudītu ne vien svaru, bet arī ķermeņa muskuļu masas attiecību pret taukiem. Pēc tam viņš ielej tasi kafijas, kuras pagatavošanas programmu bija iestatījis jau vakarā, lai no rīta tā būtu gatava, un pēc 10 punktu sistēmas izvērtē iepriekšējo dienu: savas sajūtas par dzīvi, darbu un veselību. Miega kvalitāti un sirdsdarbību viņš novērtē ar īpašu gredzenveida ierīci, kuru nēsā uz pirksta.

Pēc vakardienas izvērtēšanas Dairdeks pārskata šodienas grafiku, ar elektronisko pastu nosūta pārskatu sievai, pēc tam vienu vai pusotru stundu nodarbojas ar jautājumiem, kas prasa intensīvu prāta piepūli. Viņaprāt, tas ir ideāls laiks, kamēr bērni vēl guļ un neviens netraucē ar e-pasta vēstulēm. Pēc tam pusstunda tiek pavadīta īpašā futūristiskā kapsulē “SomaDome”, kurā ar gaismu, krāsu un skaņu palīdzību notiek meditācija. Uzņēmuma vietnē šādas kapsulas cena ir apmēram 14 500 dolāru (apmēram 13 160 eiro).

Papildus fiziskiem vingrinājumiem viņš trīs reizes dienā apmeklē infrasarkano saunu.

Ilga mūža sasniegšanā dzelžaina disciplīna tiek ievērota arī ēšanā un dzeršanā. Viņš ēd tikai divas reizes dienā — desmitos no rīta un piecos pēcpusdienā, jau gatavo ēdienu viņam ik dienas piegādā uz mājām, tas sastāv no salātiem, dārzeņiem un proteīna avotiem, piemēram, steika vai vistas gaļas. Pirmajā ēdienreizē izmanto arī uztura piedevas no paša līdzdibinātās kompānijas “Momentous”, kurās ietilpst multivitamīni, magnija treonāts un omega-3 taukskābes smadzeņu veselībai un kolagēns locītavu veselībai. Kaut gan reizēm viņa ēdienkarte mainās, īpaši tad, kad pēcpusdienā vai vakarā paredzētas tikšanās, Dairdeks cenšas maltītes laikus saglabāt pēc iespējas nemainīgus.

Disciplīna prasa atteikties no uzkodām, nelietot ne pilīti alkohola, kā arī izvairīties no neveselīgiem ēdieniem.

Tad rīta rutīna ir pabeigta, viņš aizved bērnus uz skolu un nodarbojas ar savām biznesa lietām līdz apmēram sešiem vakarā. Atlikušo laiku līdz gulētiešanai ap deviņiem vakarā viņš velta ģimenei.

“Man tas šķiet traki, es nekad nebiju domājis, ka nokļūšu līdz šādam līmenim, taču laika gaitā tu izaudz līdz šādam līmenim,” viņš sacīja. “Tas ir brīnišķīgi ilgākā laika posmā izaugt un pilnveidoties par savu labāku versiju — ar šo ilgtermiņa, mūžīgo apņēmību rūpēties par savu veselību.”

Vai viņam izdosies sasniegt savu sapni un nodzīvot līdz vismaz 114 gadiem, rādīs laiks. Atlikuši vēl nieka 65 gadi.

Dairdeks nebūt nav vienīgais bagātnieks, kurš ar īpašām receptēm cer ļoti ilgi saglabāt mundrumu un dzīvesspēku. Piemēram, 45 gadus vecais IT industrijas miljonārs Braiens Džonsons centās saglabāt jaunību, pārlejot sava dēla asinis. Tiesa, cerētie rezultāti netika iegūti, un no šīs idejas nācās atteikties.

2021. gadā Džonsons paziņoja par savu ambiciozāko projektu "Project Blueprint". Tā mērķis ir paša Braiena orgānu bioloģiskā vecuma maiņa: uzņēmējs rēķinājās, ka eksperimenta panākumu gadījumā viņam būs 18 gadus veca cilvēka ķermenis. Reizi mēnesī viņš saņēma asinis no 17 gadus vecā dēla Talmeidža.